Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping op de Ionische Eilanden

Kamperen op de Ionische Eilanden is vakantie op zijn allermooist. Het is er wat minder druk dan op sommige toeristeneilanden als Kreta en Rhodos en zeker zo mooi! Er zijn prachtig gelegen campings op Corfu bijvoorbeeld, campings op Zakynthos en campings aan de mooie stranden van Levkas. Corfu is een van de mooiste plekken van Europa om te snorkelen!

Kamperen op de Ionische Eilanden: de mooiste Griekse eilanden onder de zon!

Kamperen op een Grieks eiland is kamperen onder de olijfbomen met krekelmuziek op de achtergrond. Het is er 300 dagen per jaar zonnig en er hangt die heerlijke, ontspannen, Griekse sfeer. Een kampeervakantie op de Ionische Eilanden kan op heel verschillende manieren.

Alle eilanden van deze eilandengroep voor de Griekse westkust hebben hun eigen, typische sfeer. En dat merkt u op de gastvrije campings op Corfu (ook wel Korfu of Korfoe), Zakynthos, Paxi (of Paxos), Kythira, Ithaka, Kefalonia en Lefkas: de zeven grote eilanden in deze wateren. Daarnaast zijn er nog wat kleinere, soms heel idyllische eilandjes. Over het algemeen zijn de Ionische eilanden dunner bevolkt dan de andere Griekse eilanden.

Op Corfu is, naast de schitterende natuur, ook veel vermaak voor toeristen die van uitgaan en lekker eten en drinken houden. Het oude Corfu-stad is een wirwar van smalle straatjes en trappen en steegjes. Op alle eilanden is veel te zien! De Ionische eilanden bezitten weelderige groene landschappen, de westkust van deze eilanden heeft een bijzonder mooie rotskust. Hoge kliffen lopen loodrecht af in de helderblauwe zee. Onderaan deze kliffen bevinden zich lieflijke stranden.

Levkas heeft de mooiste stranden. Ithaka is de geboorteplaats van de legendarische Odysseus, bekend van de Odyssee van schrijver Homeros.