Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Corfu (Korfoe) in Griekenland

Corfu is een prachtig Grieks eiland. De campings zijn de ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Door de prachtige natuur op het eiland wordt het ook wel het ‘groene eiland’ genoemd. Op de camping geniet u van de Griekse zon en komt u helemaal tot rust tijdens de vakantie. Corfu is een ideale bestemming!

Tips 

•    Ga snorkelen in de baaien van Paleokastritsa
•    Bezichtig tijdens een vakantie in Corfu het Achilleion
•    Geniet van de prachtige groene natuur
•    Leer meer over de geschiedenis van Corfu in Armeni Vraila

Campings

De campings zijn van alle gemakken voorzien. Op Corfu kunt u met uw eigen kampeermiddel verblijven maar de campings bieden ook mogelijkheden tot het huren van een bungalow of vakantiehuisje. De campings hebben voorzieningen voor kinderen en volwassenen. Er is vaak een zwembad of speeltuin aanwezig. 

De campings in Corfu zijn goed bereikbaar. Er is een internationaal vliegveld dat ten zuiden van Corfu-stad ligt. Op het eiland zelf kunt u zich prima verplaatsen met een bus of huurauto. Tijdens een tour over het eiland komt u langs vele olijfbomen. Een leuke souvenier is daarom de olijfolie die op het eiland gemaakt wordt. 

Bezienswaardigheden 

Een camping in Corfu is de ideale uitvalsbasis om het eiland te ontdekken. De volgende bezienswaardigheden mag u zeker niet missen:

•    Paleokastritsa
De baaien van Paleokastritsa mag u niet missen tijdens een vakantie. De rotsachtige omgeving met helder blauw water biedt een indrukwekkend geheel. U kunt er diverse watersporten beoefenen of een boot huren. 

•    Achillieion
Een prachtig museum en park is het Achilleion. Vroeger was dit een paleis van de Oostenrijkse Sissi. Er zijn nog verschillende overblijfselen uit die tijd te bezichtigen. 

•    Armeni Vraila
Een bijzondere bezienswaardigheid is het archeologisch museum in Armeni Vraila. De geschiedenis van Corfu wordt hier getoond met verschillende opgravingen. 

Brengt u graag een bezoek aan het strand tijdens uw vakantie op de camping? Corfu heeft prachtige grindstranden met rotspartijen. Het water is helder blauw en het biedt prachtige uitzichten. Snorkelen is een populaire bezigheid op het eiland. 

Het weer

Het weer in Corfu is in de zomermaanden ideaal voor de echte zonliefhebber. In de maanden juni, juli en augustus lopen de temperaturen op tot 30 graden Celsius. De kans op neerslag is dan zeer klein en daardoor is het heerlijk vertoeven op een camping. In de winter is er veel kans op neerslag. Mede hierdoor is het eiland het hele jaar erg groen.  

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen