Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Macedonië

Een kampeervakantie in Macedonië is genieten in een nog tamelijk onbekend vakantieland! In het uiterste noorden van Griekenland, aan de grens met Albanië en Bulgarije, niet ver van Turkije is het heerlijk vakantie vieren. Het klimaat is er mild, het landschap bergachtig en afwisselend. Vooral op het mooie schiereiland Sithonia zijn veel schitterende Macedonische campings te vinden.

Kamperen in Macedonië: glooiende heuvels en mooie zandstranden

Kamperen in Macedonië is de ideale manier om het Griekse deel van de Balkan te leren kennen. Macedonië is de naam van de noordelijkste Griekse provincie, niet te verwarren met de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Ooit vormden beide gebieden samen een provincie van het grote Ottomaanse Rijk en een legendarisch Rijk in de Oudheid. Het is onder andere de geboortestreek van Alexander de Grote.

Er valt dan ook voor de cultuurliefhebber volop te genieten! Maar de campings in Macedonië liggen ook gewoon in een vruchtbaar landbouwgebied en een heerlijk vakantielandschap, met glooiende heuvels en groene, grillige kusten en mooie zandstranden.

Centraal in Macedonië ligt de historische havenstad Thessaloniki, nu de tweede stad van Griekenland. Op het schiereiland Sithonia, dat bestaat uit drie langgerekte landtongen, zijn relatief veel campings te vinden. Maar omdat de kustlijn zo enorm lang is, vindt u vanaf uw camping in Macedonië toch altijd een afgelegen privé-strandje voor uzelf!