Kleine camping: genieten in alle rust

De kleine camping is ideaal voor de rustzoeker. Ben je dus niet zo van dat massale, maar hou je van een beetje privacy of van iets diepgaander persoonlijk contact, dan past de kleine camping het beste bij jou. De beste eigenschappen van de kleine, rustieke camping worden eigenlijk al duidelijk in de naamgeving: hij is klein en hij ligt in een landelijke omgeving.

Natuurlijk genieten op een kleine camping

Kleine, rustieke campings liggen vaak op wonderlijke plekken in de natuur. In een groen dal tussen de Zwitserse Alpen bijvoorbeeld, aan een kabbelend riviertje in de Franse bossen of op Ierse heuvels, met prachtige panorama’s over zee. Locaties dus waarbij je stiekem een traantje wegpinkt van geluk. De omgeving is uitermate geschikt voor het maken van heerlijke wandel- of fietstochten. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen op de kleine, rustieke camping.

Ontdek het onontdekte

Vanwege zijn landelijke setting ligt de kleine camping ook iets verder van het massale vakantiegedruis en de bekende toeristische trekpleisters. Een goede gelegenheid om de lokale cultuur en geschiedenis te leren kennen of om dat ene karakteristieke, onontdekte dorpje op te sporen. Ga op zoek naar de bijzondere kleine verhalen uit de omgeving. Hierdoor ontdek je een land of een regio pas echt.

Een gastvrije persoonlijkheid en persoonlijke gastvrijheid

Zou je een kleine camping in één woord moeten omschrijven, dan zou dat geheid ‘persoonlijk’ zijn. De hartelijke eigenaar staat je waarschijnlijk al bij de poorten op te wachten om je welkom te heten op zijn camping. Door het kleine aantal gasten heeft hij alle tijd om het jou en je gezin naar jullie zin te maken. Dit persoonlijke contact dat je hebt met gepassioneerde mensen maakt je verblijf bijzonder. En je kinderen kunnen vriendjes maken zonder bang te hoeven zijn verloren te raken in een grote groep. Persoonlijke vriendschappen dus.

Privacy

Ook het contact dat je hebt met je medecampingbezoekers kan familiair zijn. En heb je even geen zin om gezellig te doen, dan is dat geen enkel probleem. Op de kleine camping staan gelijkgezinde mensen, die het begrijpen als je je even terug wilt trekken met je gezin en die je privacy zonder aarzelen respecteren. Want ook zij zijn af en toe op zoek naar wat tijd voor henzelf. En natuurlijk worden er ook dingen samen gedaan. In de vrijblijvende sfeer kunnen leuke activiteiten als speur- of fietstochtjes en een gezellig kampvuur spontaan ontstaan.

Waardevolle vakantie

Ben je dus op zoek naar ontspanning, natuur en kalmte? Ben je niet van de grote, maar van de kleine verhalen? En zijn je kinderen misschien van nature wat schuw en gedijen ze niet zo in de grote menigte, maar hebben ze liever een-op-eencontacten? Dan is de kleine, rustieke camping de beste keuze voor jou. In de mooie natuur en te midden van mooie mensen kun je helemaal tot rust komen en een waardevolle vakantietijd met je gezin spenderen.

Speciaal voor de liefhebber van kleine camping heeft ACSI  alle Klein & Fijn Kamperencampings gebundeld op de website en in een Klein & Fijn Kamperengids, waarin alle informatie van meer dan 2000 kleine, rustieke campings in heel Europa staan. Ook kun je op de website van Eurocampings met de filter ‘Kleine campings’ zoeken op Klein & Fijn Kamperencampings.

Confidental Infomation