5 kindercampings voor een opa en oma kampeerweekend

5 juli, 2018

Wat is nou leuker dan kamperen met opa en oma? Ik zie steeds vaker opa’s en oma’s op de camping die hun kleinkinderen meenemen voor wat quality time. Er zijn zelfs campings die opa en oma weekenden’ organiseren of speciale arrangementen aanbieden. Maar wat zijn nu écht de leuke campings in Nederland om met je kleinkinderen te kamperen?

De opa’s en oma’s van onze kinderen wonen niet bij ons om de hoek. Ze zien onze kinderen daardoor minder dan ze zouden willen. Dus van een kampeerweekend kunnen ze ontzettend genieten. Maar ook als je wel bij de kleinkinderen in de buurt woont is het fijn om even complete aandacht aan elkaar te besteden. Op de camping is er eindeloos tijd voor spelletjes, om te voetballen, te fietsen of samen de natuur in te trekken. Dingen die er thuis nog weleens bij in schieten.

Wat is een goede kindercamping voor opa’s en oma’s?
Eerlijk is eerlijk, eigenlijk zou je op iedere camping een opa en oma weekend kunnen houden. Want de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd weekend zijn: opa, oma en kleinkind(eren). Om samen nog meer plezier te beleven is het wel handig als er een speeltuin is, er andere kinderen zijn, je samen aan activiteiten kunt deelnemen en het sanitair ook op kinderen is ingericht. Op de onderstaande campings zullen jullie samen de tijd van je leven hebben en aan mooie herinneringen bouwen.

Camping De Wildhoeve inclusief modderbad

Camping de Wildhoeve is een grote camping op een mooie rustige plek bij Emst op de Veluwe. Niet een camping waar je voor je rust komt maar wel een echte kindercamping waar je kleinkinderen een toptijd zullen hebben. Hoewel de camping groot is zijn de kampeervelden overzichtelijk en heeft ieder veld in het midden een speeltuintje zodat je kleinkind snel vriendjes maakt. Op de camping is van alles te beleven. Er is een grote speeltuin met waterspeelplaats, een binnen en buitenzwembad en vooral de oudere kinderen zijn gek op de natuurlijk waterspeeltuin inclusief modderbad. Klimmen, klauteren, plonzen en lekker vies worden! Er is een actief animatieteam dat naast de toneelstukjes en knutselwerkjes ook natuuractiviteiten organiseert zoals spoorzoeken of vogels spotten. Daarna onder de warme douche en de kleinkinderen slapen die avond als roosjes na al dat spelen.

Camping de Wildhoeve

De Veluwe is natuurlijk een ontzettend mooi natuurgebied waar je samen met de kleinkinderen mooie wandelingen en fietstochten kunt maken. Ook als je er een dag op uit wilt is er in de direct omgeving genoeg te beleven. Uitgedaagd worden in Klimbos Veluwe, een bezoekje aan Paleis het Loo of aapjes kijken in de Apenheul kan allemaal op fietsafstand.

Op Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk loop je de kabouterroute

Natuurkampeerterrein Landgoed de Barendonk ligt in Beers op zo’n 15 minuten onder Nijmegen. Deze camping is echt een kruising tussen een natuurkampeerterrein, een boerderijcamping, charmecamping en kindercamping. Deze kleine camping met 30 plaatsen verspreid over vier kampeervelden ligt schitterend in de natuur en is een waar walhalla voor kinderen. Op en om het landgoed zijn verschillende wandel en fietsroutes inclusief een kabouterpad van anderhalve kilometer wat geweldig is voor de kleintjes. Het tentenveld is dé kinderplek met in het midden een speeltuin inclusief waterpomp om lekker te kliederen, veel skelters en genoeg speelkameraadjes voor als opa of oma even een boekje willen lezen. Er is geen animatieteam maar er wordt regelmatig wat georganiseerd zoals het kijken bij de kalfjes, een ritje op een pony of een kaasproeverij.

Landgoed de Barendonk

De koeien kun je vanaf je kampeerplek bewonderen of door een bezoekje te brengen aan de boerderij. De camping is lekker overzichtelijk en wil je wat ondernemen dan is er genoeg te doen in de omgeving. Met kinderen is de kabouterroute natuurlijk leuk maar kun je ook een bezoekje brengen aan Zoopark Overloon, het Afrika Museum in Nijmegen of zwemmen in de Kraaijenbergse plassen.

Camping Oosterberg, een Zwitsers uitzicht in Limburg

Deze camping voor rustzoekers én kinderen, ja dat kan, ligt helemaal in het zuiden van Limburg en heeft door zijn ligging boven op een heuvel een schitterend uitzicht. Het is met 275 plaatsen een iets grotere camping maar wel met aparte velden waardoor het niet zo grootschalig aanvoelt. De plaatsen aan de rand van de camping hebben een schitterend uitzicht over het heuvellandschap vanuit de caravan, camper of tent . . . Het is echt genieten om de zon te zien ondergaan achter de heuvels terwijl jij en je kleinzoon of -dochter genieten van het heerlijke schepijs dat ze hier verkopen.

Natuur

Op de boerderij, welke nog in bedrijf is, en in de kinderboerderij zijn veel dieren zoals paarden, koeien, geiten, kippen en kalkoenen waar de kinderen mee kunnen spelen en mogen helpen verzorgen. Midden op de camping is een redelijk grote speeltuin wat voor de kinderen echt de ontmoetingsplaats is. Heb je een keer geen zin om te koken er liggen een pizzeria en pannenkoekenhuis op loopafstand van de camping. Door de bijzondere combinatie van rust en een speelboerderij voor kinderen perfect voor een opa en oma kampeerweekend.

Camping De Lemeler Esch: samen hutten bouwen

De Lemeler Esch is een relatief grote natuurcamping nabij Ommen in een prachtige bosrijke omgeving. De kleinkinderen zullen zich prima vermaken want ook op deze kindercamping staat op ieder veld een klein speeltuintje waar ze nieuwe vriendjes kunnen maken. Er is een groot speelbos waar volop hutten worden gebouwd samen met opa of oma en om af te koelen is er een buitenbad. Daarnaast is er een animatieteam die in het hoogseizoen dagelijks activiteiten organiseert die vaak ook een natuurlijk tintje hebben en sluiten ze de dag af met een verhalenvuur.

De Lemeler Esch

De omgeving leent zich voor mooie fietstochten door de bossen of het huren van een bootje voor een tochtje over de Vecht. Maar zijn je kleinkinderen echte dare devils dan liggen attractieparken Hellendoorn en Slagharen ook in de omgeving en wil je echt iets bijzonders meemaken ga dan op koesafari.

Buitengoed de Boomgaard, slingeren tussen de fruitbomen

Buitengoed de Boomgaard ligt op maar tien autominuten en 30 minuten fietsen van Utrecht maar je voelt je meteen in een andere wereld. Zoals de naam al doet vermoeden liggen de kampeervelden in een oude boomgaard zodat je in de schaduw van de fruitbomen je boekje kunt lezen. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, springen in het meganet, als een ware tarzan over de speelvijver slingeren of met het animatieteam op stap om kampvuurtjes te bouwen en broodjes of marshmallows te roosteren. En als je er op uit wilt trekken dan is Utrecht om de hoek waar je bijvoorbeeld naar het Spoorweg– of Nijntje museum kunt of de Dom kunt beklimmen.

de Boomgaard

Wat is jouw favoriete opa en oma camping?

Zoals ik al eerder schreef is eigenlijk iedere camping geschikt voor een opa en oma kampeerweekend. Deze vijf campings kunnen het nog net iets meer memorabel maken voor jou en je kleinkind(eren). Meer inspiratie nodig? Deze ‘Leukste kindercampings van 2017” kun je ook prima voor een opa en oma weekend gebruiken. Weet jij nog een kindercamping waarvan je zegt ‘Dat is de perfecte camping voor een opa en oma kampeerweekend!’ voeg hem dan in een reactie hieronder toe. Samen maken we het rijtje compleet om zo die mooie herinneringen te verzamelen.

Wil je op de hoogte blijven van leuk kampeernieuws en handige campingtips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Eurocampings!

  • Auteur: Kampeermeneer
  • Tjerk Romkema, oftewel kampeermeneer, is blogger en kampeert al zijn hele leven. Met zijn gezin kampeert hij het liefst in een tent of vouwwagen maar flirt af en toe ook met een campertje. In slaap vallen met het geluid van regen op het tentdoek, kampeerterreinen met kampvuursfeer, spelletjes bij kaarslicht en lekker ontdekken. Daar wordt hij blij van. Zowel op zijn kampeerblog als voor het Eurocampings blog deelt hij zijn kampeerervaring in de vorm van kampeerhacks, must camp campings en tips en verhalen.

    2 Reacties

  1. We willen vaak op stap met onze kleinkinderen.

  2. Als je t over de Veluwe hebt, zou ik toch eerder kiezen voor de Hertshoorn in Garderen. Superfijne camping, geen auto’s en huisdieren op de camping en goede sfeer, veel mogelijkheden bij slecht weer en leuk animatieteam. Je loopt zó t bos in waar je lekker kunt wandelen, fietsen, bosbessen plukken, bij schemer wilde zwijnen kijken (veilig) en er is zelfs een speurtocht beschikbaar. En buiten t hoogseizoen met een ACSI campingcard heel betaalbaar!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *