Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Veelzijdig genieten tijdens een kampeervakantie in Engeland

Engeland is het zuidelijke deel van Groot-Brittannië en vormt een geweldige bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers. Naast wereldstad Londen zijn er tal van andere levendige steden die barsten van de historie. En ook in Lake District en bij Stonehenge kijk je je ogen uit. Geniet tijdens je kampeervakantie van dit veelzijdige, bijzondere en vriendelijke eiland.

Londen: hoofdstad tjokvol bezienswaardigheden

Ga je op vakantie om cultuur te snuiven? Dan zit je in Londen natuurlijk helemaal goed! Musea als het Natural History Museum, het British Museum en de National Gallery zijn zelfs gratis te bezoeken. Reis je met kinderen? Dan is het spannende Science Museum (ook gratis) een echte aanrader.

Met pronkstukken als Buckingham Palace, Windsor Castle en de Tower of London. De iconische Big Ben en London Eye mag je ook zeker niet missen. Een wandelingetje in Hyde Park, een theatervoorstelling in de Royal Albert Hall of een van de vele voetbalstadions bewonderen? Het kan allemaal!

Andere steden en bezienswaardigheden in Londen

Staar je in Engeland zeker niet blind op Londen. Met het levendige Manchester, universiteitsstad Cambridge en het karaktervolle Birmingham zijn er nog veel meer leuke steden te ontdekken. De regio’s Cornwall en Devon zijn ook ontzettend leuk. Je vindt er een prachtig landschap, schilderachtige dorpjes en heerlijke stranden als Porthcurno Beach en Fistral Beach.

Liefhebbers van geschiedenis mogen Stonehenge en Hadrian’s Wall zeker niet overslaan. Je gaat duizenden jaren terug in de tijd en maakt de mooiste foto’s. Dat geldt ook voor de stad York, die jaren in handen was van de Vikingen. In het interactieve Jorvik Viking Centre beleef je de tijd van de brute Noormannen in geur en kleur.

Kom je voor de natuur? De groene heuvels, prachtige meren en ruige kustlijnen garanderen prachtige tochtjes. Met name in Lake District val je met de neus in de groene boter.

Weer in Engeland

Elke dag regen in Engeland? Zeker niet! Het zuidoosten is gemiddeld zelfs droger dan Nederland. In de zomer is het aangenaam met temperaturen van 24 tot 28 graden. Dankzij de omringende zeeën daalt het kwik in de winter overdag nauwelijks tot onder het vriespunt.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen