Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Engeland Verenigd Koninkrijk

Engeland heeft een bijzonder en afwisselend landschap. Van de North York Moors in het noorden tot de White Cliffs of Dover in het zuiden en het Sherwood Forest in de Midlands. Voor iedere kampeerder is er wel een mooi gebied. Bent u op zoek naar weidsheid, overnacht dan in of bij een van de nationale parken. Bent u op zoek naar rust, overnacht dan op een camping bij een boerderij of bij een mooi landhuis. Wilt u een stad bezoeken, ga dan kamperen op campings bij steden als Londen of Manchester of bij middeleeuwse stadjes zoals Norwich of York.

Kamperen in een veelzijdig natuurlandschap

Evenzo afwisselend als het landschap zijn de campings in Engeland. Engeland is een echt kampeerland. De Engelsen kamperen zelf ook graag en de campings stralen dit dan ook uit. Met uw caravan, camper, tent of in een stacaravan staat u op een Engelse camping op ruime staanplaatsen. De campings vindt u verspreid door heel Engeland, de meeste liggen aan de kust. Maar wat ze vrijwel allemaal gemeen hebben, is de ligging in het prachtige landschap van glooiende heuvels, riviertjes, heide, indrukwekkende kuststroken en lieflijke dorpjes, o zo kenmerkend voor Engeland.

Tips

•    Wandelen
Engeland is een wandelland bij uitstek. De wandelpaden zijn uitstekend bewegwijzerd en worden goed bijgehouden. Er zijn honderden officiële wandelpaden en een aantal daarvan draagt de naam ‘National Trail’. Veel paden zijn autovrij en in ongerepte natuur, er zijn zelfs stukken waar geen fietsers mogen komen. Het bekendste wandelpad is misschien wel dat van Hadrian’s Wall in Noord-Engeland. Deze Romeinse muur van 135 kilometer staat op de UNESCO Werelderfgoed. U kunt Hadrian’s Wall helemaal volgen van de oostkust naar de westkust van Engeland.

 

•    Shakespeare
Engeland en Shakespeare zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Engelse taal zou de Engelse taal niet zijn zonder de inbreng van William Shakespeare. Een van de grootste trekpleisters van Engeland is dan ook zijn geboorteplaats Stratford-upon-Avon. Nadat u het geboortehuis van Shakespeare heeft bezichtigd, kunt u door de gezellige straten van Stratford-upon-Avon wandelen. Iedere zaterdag is er een farmers’ market, waar u antiek en typische Engelse producten kunt kopen.

 

•    Kastelen en landhuizen
De Engelsen staan erom bekend dat ze hun tradities graag in ere houden. Ook de geschiedenis van Engeland houdt men graag in leven. Kastelen en landhuizen worden dan ook goed onderhouden en zijn toegankelijk voor het publiek. Ook het interieur en de inrichting in Engelse landhuizen zijn vaak nog intact. Rondom kastelen en landhuizen zijn ook vaak bijhorende tuinen te bezichtigen. Bekende kastelen en landhuizen zijn Oxford Castle, Windsor Castle, Buckingham Palace en Hampton Court. Of breng een bezoek aan het overweldigende Chatsworth House in Derbyshire.

Het weer

Door het heuvelachtige gebied en de invloed van de zeeën rondom kan het klimaat in Engeland wisselvallig zijn. Het westen van Engeland is door het heuvelachtige landschap meer vatbaar voor regen dan het oosten. Maar in Engeland schijnt toch vaker de zon dan u denkt. Het regent er zeker niet elke dag en er zijn zelfs gebieden waar het dagen niet kan regenen. Echter wanneer het regent, dan ziet u wel het typische Engelse weer, vooral als er ook bewolking is. Dit heeft als bijkomstigheid dat het dan wel weer een mooi schouwspel oplevert. De hoogste temperaturen komen voor in het zuidoosten van Engeland en in de zuidwestelijke gebieden Cornwall en Devon. Door de warme golfstroom heerst hier in de zomer een subtropische klimaat waardoor er zelfs palmbomen groeien. Hierdoor staat de kust ook wel bekend als de Engelse Rivièra.

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >