Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Dorset

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Dorset

Schaart

Het is een geweldige regio met veel interessante gebouwen, monumenten en natuur.

Richard Van Aggelen

Veel te zien met mooie kust

Richard Van Aggelen

Mooi graafschap waar veel is te zien

Campings in charmant graafschap Dorset

Dorset is een charmant graafschap in het Zuidwesten van Engeland. Bent u als kampeerder op zoek naar rust, ruimte en historie dan is een camping in Dorset een aanrader. Daarnaast zijn er veel watersportgelegenheden aan het Kanaal.

Wat te doen in Dorset?

  • Bezoek het stadje Dorchester
  • Waan je in personage in een Hardyroman op het Britse platteland
  • Zoek dinosaurusbotten aan de kust

Britse charme in Dorchester

De belangrijkste stad in het graafschap Dorset is Dorchester. Met zijn 16.000 inwoners is deze stad bescheiden in omvang. De belangrijkste inkomsten komen van oudsher uit de handel van streekproducten van het platteland. In de buurt zijn verschillende forten en Engelse tuinen te bezichtigen, voor een dosis Britse charme.

Hardy’s platteland

Het platteland van Dorset speelt een belangrijke rol in de romans van de negentiende-eeuwse auteur Thomas Hardy, die erg werd geïnspireerd door de omgeving. Liefhebbers van de schrijver kunnen Hardy’s Cottage bezoeken. Daarnaast kunt u vanaf de camping wandelen of fietsen over de eindeloze groene weides en het door Hardy beschreven uitzicht bekijken. In augustus kunt u tijdreizen tijdens de Steam Fair, een evenement waarbij stoommachines centraal staan.

Dinosaurusbotten zoeken in kustgebied

Naast de stad en het platteland is Dorset vooral een aantrekkelijk kampeerplaats door het kustgebied. De Jurassic coast staat op de werelderfgoedlijst en begint in het oosten van Dorset. De witte krijtrotsen dragen heel wat geschiedenis met zich mee. De steenlagen stammen uit het Jura, Trias en Krijt. In de negentiende eeuw werden er voor het eerst dinosaurusbotten gevonden. Voor veel vakantiegangers is het een uitdaging om een fossiel te vinden en dat als souvenir mee naar huis te nemen. Kustplaats Weymouth staat vooral bekend om de zeilmogelijkheden, in 2012 werden er Olympische wedstrijden georganiseerd.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen