Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Derbyshire

Derbyshire is een graafschap in het hart van Engeland. Ook bekend als East Midlands. Voor alle kampeerders is hier veel te ontdekken. Op een geringe oppervlakte wisselen de meest uiteenlopende landschappen zich af. Het eerste Engelse nationaal park Peak District is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. Een heuvelachtig gebied met kalk-, zand- en leistenen rotsen. Ook op cultureel en historisch vlak is Derbyshire een ideale bestemming voor een kampeervakantie.

Campings in Derbyshire

Engeland is al jaren een veelzijdige kampeerbestemming voor bezoekers uit heel Europa. Zoekt u een familiecamping of juist een rustige plek voor uw caravan of camper? In Derbyshire hebben ze aan alle type kampeerders gedacht. Veel campings bieden bovendien een fantastisch uitzicht en zijn stuk voor stuk gelegen in het groen.

Tips om de regio te ontdekken

  • Derbyshire heeft een enorme aantrekkingskracht op tuinliefhebbers. En dat is niet voor niks. Een bezoek aan een van de prachtige botanische tuinen is daarom voor iedereen een aanrader. Daarnaast heeft de rijke geschiedenis met Romeinse invloeden veel indrukwekkende bezienswaardigheden voortgebracht. Kastelen, kerken, musea en charmante dorpen en steden. Je komt het allemaal tegen als je gaat kamperen in Derbyshire.
  • Neem je graag de benenwagen? De mooiste routes variëren in afstand en zwaarte en hebben 1 ding gemeen; ze zorgen voor urenlang wandelplezier. Fietsers mogen de Manifold Trail niet missen. Een route van 25 kilometer over een breed en vlak pad dat voor ervaren fietsers een fluitje van een cent is.
  • Toe aan wat ontspanning? Zet dan koers naar het kuuroord in Buxton. In de Romeinse tijd heette deze plaats “de bron van de godin van het bosje”. Nu kun je er genieten van heerlijk warm water met een constante temperatuur van 28 graden. Deze plaats is tevens de toegangspoort naar Peak District.
  • Bakewell, het enige stadje dat zich in het Peak District National Park bevindt, staat bekend om zijn pudding. Meerdere bakkerijen in Bakewell beweren dat ze het originele recept bezitten. Oordeel zelf. Smakelijk eten alvast.

Tenslotte kunnen we een bezoek aan het National Forest aanraden. Dicht bij het stadje Derby ligt een zeer groot bebost gebied. Een mooi uitstapje voor een wandeling, een fietstocht of zelfs een boottochtje.

Het weer in Derbyshire

Het klimaat in Engeland laat zich niet in één zin omschrijven. Voor velen staat het gelijk aan regen, toch valt er gemiddeld minder dan de meeste mensen denken: gemiddeld 108 cm per jaar. Het land heeft een maritiem klimaat, wat inhoudt dat het nooit kouder wordt dan 0 °C of warmer dan 32 °C. Al met al is het klimaat in Engeland juist een reden voor een mooie kampeervakantie. Op de meest onverwachte momenten komt er een mooie regenbogen tevoorschijn. Een ding is zeker; kamperen in de natuur van het Britse binnenland zal een onvergetelijke indruk achterlaten.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen