Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in Cornwall

Kamperen in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk staat garant voor een bijzondere vakantie. Honderden kilometers prachtige kust, beschutte baaien en kleurrijke vissersplaatsjes zijn de ingrediënten. Cornwall is met recht de Rivièra van Engeland.

Een kampeervakantie in de Engelse tropen

Als u gaat kamperen in het unieke Cornwall dan waant u zich in Zuid-Europa. De mix van een mild en zonnig klimaat, de indrukwekkende natuur en de rijke geschiedenis zal je zeker verrassen. Er groeien zelfs palmbomen in dit warmste deel van het land.

Tips voor vakantie in Cornwall

Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Cornwall. Maar ook voor de actieve kampeerder is de keuze aan buitenactiviteiten groot. Wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, kajakken, surfen of golfen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen. Cornwall kent daarnaast veel interessante bezienswaardigheden. Allemaal goed bereikbaar en zeer de moeite waard voor een uitstapje vanaf de camping.

  • Land’s End, dit is het uiterst westelijke puntje van Cornwall.
  • St. Michael’s Mount; dit eiland is alleen te voet bereikbaar over land bij eb. Bij vloed is er de veerboot voor een veilige oversteek naar de overkant. Het bergkapelletje uit de vijftiende eeuw en de mediterrane tuin aan de oostzijde van het eiland zijn de highlights van een bezoek.
  • Breng een bezoek aan het charmante visserdorpje Polperro met zijn pittoreske straatjes en witte huisjes.
  • Steek met de ferry in 15 minuten over naar St Mary’s, het grootste eiland van de eilandengroep ‘Scilly Islands’. Misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Engeland.
  • Bij Nanjizal beach bevindt zich een grot, de 'Song of the Sea'. Een fijne plek om te baden in een natuurlijke poel als het water laag staat.

Kies uw camping in Cornwall

Alle campings liggen dichtbij de kust. Midden in de ongerepte natuur. Nog een voordeel, dit stukje tropen is prima bereikbaar, ook met uw eigen caravan of camper. Overnacht u graag in een stacaravan? Ook die zijn te huur op veel campings in Cornwall.

Het weer in Cornwall

Omdat Cornwall het zuidelijkste puntje is van Engeland heeft het een relatief warmer en zonniger karakter dan de rest van Engeland. Cornwall kent zo’n 1.541 zonneschijn uren per jaar. Door de warme golfstroom komt er vanaf zee een aangenaam warme bries het land op.