Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Tarragona

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Tarragona

Westhoven

Mooie omgeving ook in het achterland waar wij vaak met electrische fietsen naar dorpen zijn gefietst.

Kees Wijntjes

Kust is aantrekkelijk, maar ook de bergen in het 'achterland' mogen er zijn. Siurana bijvoorbeeld. Prachtige wandelingen en uitstekende restaurants in verstilde dorpjes waar je heerlijk kunt lunchen. Vergeet de Penedes niet: mooie rondtour met bezoek aan Cava producenten.

Marc Cauberg

Zeker wanneer je via de bergen het binnenland ingaat kom je in een mooi stukje Spanje terecht

Een mediterraanse vakantie: kamperen in Tarragona

De stad Tarragona ligt in de gelijknamige regio aan de Costa Dorada. Zon, zee, strand en lekker eten: het is een prachtige plek om te genieten van een echte mediterraanse vakantie. Ook voor geschiedenisliefhebbers is dit een bijzonder mooie bestemming. In Tarragona ligt namelijk een archeologische vindplaats met onder andere restanten van een Romeins theater, een circus en amfitheater. Deze vindplaats staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

Uitzicht over de stad

Tarragona heeft daarnaast nog verschillende mooie bezienswaardigheden. Zo ligt op het hoogste punt van de stad de kathedraal van Tarragona. Zowel het uitzicht als de kathedraal zijn prachtig. Een ander overblijfsel uit de Romeinse tijd, is de muur van Tarragona. Er is ongeveer 1,1 kilometer van de eeuwenoude muur bewaard gebleven. Door er langs te lopen, waan je je een beetje in het verleden! Vanaf je kampeerverblijf in Tarragona kun je ook goed watersporten. De stad ligt namelijk aan de kust. Het strand van Tarragona is erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Doordat de kustlijn langzaam afloopt, is het een veilige plek om te zwemmen en te pootjebaden.
 

Het weer in Tarragona

Zoals we al zeiden, is Tarragona erg geschikt voor een mediterraanse vakantie. Tarragona heeft dan ook een mediterraan klimaat. Dit betekent dat je in de zomer kunt genieten van heerlijk warm weer! Het regent 's zomers weinig in Tarragona, dus je hebt mogelijkheden genoeg om lekker op het strand te luieren. Of trek eropuit om een van de vele wandelroutes in de regio te lopen. De regio Tarragona heeft wel 75 kilometer aan wandelroutes!
 

Een menselijke piramide

Als je zin hebt om te winkelen, kun je terecht op de Rambla Nova. De hoofdstraat van de stad is namelijk voorzien van diverse winkels. Er staat ook een bijzonder monument: het Monumento a los Castellers. Dit monument is een bronzen versie van een castell: een menselijke toren. Deze castells zijn een belangrijk gebruik en onderdeel van feesten in Catalonië.
 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen