Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Cádiz

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Cádiz

Janine Stougie

Dat is toch echt de beste regio van Andalucia

Johan en Jannie

Wel veel te zien, al zijn de afstanden fors. Bij Cadiz is ook een (betere)CP. Gibraltar is ook leuk.Daar is een goede camperplaats.

C Pommée

genieten van de witte zandstranden en duinen

Op kampeervakantie in havenstad Cádiz

Cádiz is een havenstad in het Zuid-Westen van Spanje gelegen in de Andalusische streek. Dankzij de Atlantische oceaan trekken veel windsurfers richting de stad om in de omgeving te kamperen. Maar Cádiz heeft ook andere vakantiegangers veel te bieden.

Charmante oude binnenstad

De stad heeft een rijke geschiedenis en claimt zelfs de oudste stad van West-Europa te zijn. Het was in ieder geval lange tijd de Spaanse uitvalsbasis naar de Nieuwe Wereld (het toen net ontdekte Noord- en Zuid-Amerika). De velen uitkijktorens in de stad herinneren hieraan, men was zo altijd op de hoogte van de arriverende en vertrekkende schepen naar Amerika. Ook zijn er veel Romeinse en Moorse sporen terug te vinden in de ommuurde stad.

Niet te missen in Cádiz

  • Catedral Nueva. Deze achttiende-eeuwse kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de sfeervolle binnenstad. Vanaf de toren heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. Na de klim kunt u uitrusten op een van de terrasjes op het gezellige plein voor de kathedraal.
  • In de bijzondere ondergrondse kerk ‘Oratorio de la Santa Cueva’ is het werk van de wereldberoemde Spaanse kunstenaars Velázquez en Francisco de Goya te bewonderen.
  • Folklore en volksfeesten. De gastvrije inwoners van Cádiz weten hoe ze moeten feesten. Het grootste volksfeest is het carnaval; plezier op straat en veel gezelligheid in barretjes en restaurants.

Als een filmster op het strand

Cádiz is een schiereiland en veel campings in de omgeving liggen aan zee. Een van de mooiste stranden is het Playa de la Caleta dicht bij de sfeervolle visserswijk. Dat de stranden filmisch mooi zijn blijkt ook wel uit het grappige feit dat de befaamde bikiniscène uit de James Bondfilm ‘Die Another Day’ met Halle Berry in Cádiz werd opgenomen. De aanwezigheid van de zee zorgt er voor dat u ’s avonds kunt genieten van de visspecialiteiten in de lokale restaurantjes.

Klimaat

Cádiz heeft een aangenaam zeeklimaat waardoor het in de zomer nooit te heet wordt en het er in de winter ook aangenaam vertoeven is. Mocht u in de zomer toch de verkoeling willen opzoeken dan kan dat bijvoorbeeld in het schaduwrijke park, Parque Genové in Cádiz, of in een van de bijzondere natuurgebieden in de regio zoals het Doñana Nationaal Park, het grootste wildreservaat van Spanje.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen