Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Friesland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Friesland

Anna

Aan de ligging van de camping heb ik geen opmerkingen over. Mooi gebied.

R.Kampherbeek

zeer mooie omgeving waar de plaatsen Hindelopen en Stavoren zeker de moeite van een bezoek waard zijn

Desoete Mieke

Winkels op wandelafstand. Leuk en gezellig dorpje. Vele fietsmogelijkheden.

Kamperen in het groene en waterrijke Friesland

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water. Aan zeilen op de Friese meren, de gezellige grachten in Leeuwarden of Sneek of uitwaaien op de Waddeneilanden. Maar in deze groene provincie is het ook heerlijk fietsen en wandelen. En voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, zijn er talloze charmante musea te vinden in de Friese dorpen en steden.

Varen maar!

Tijdens je vakantie in Friesland ga je zeker een keertje varen. En of je nu een ervaren zeerot bent die zijn eigen boot meeneemt, of nog nauwelijks ervaring hebt met watersport, in Friesland is waterpret verzekerd. Bij veel campings kun je een zeilbootje of sloep huren en direct bij de camping beginnen met oefenen. Verschillende campings bieden ook zeilcursussen aan. Leuk en leerzaam! Om een (motor)boot te huren, heb je meestal geen vaarbewijs nodig. Maar zorg wel dat je van te voren de instructies goed tot je neemt.

Ga je voor een langere tocht op een mooie dag? Dan is het fijn als je een beetje op de hoogte bent van de 'verkeersregels' op het water. Een vaarkaart op papier of op je smartphone is handig om je route door het Friese Merengebied uit te stippelen.

Te voet, te fiets en te water

Friesland is een walhalla voor fietsers. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden en je fietst tussen weilanden, heidebieden, door het bos en langs het water. Onderweg kom je door leuke historische dorpjes en steek je het water over via oude bruggen en pontjes. Genoeg gelegenheid om een terrasje te pakken in een van de sfeervolle steden als Dokkum, Sneek of Franeker. Je kunt zelfs halverwege een kano of plank huren en tussendoor een vaartochtje maken.

De tocht der tochten, ook op de fiets, is natuurlijk de Friese Elfstedentocht, die je op de fiets in meerdere etappes kunt afleggen.

Een aanrader is een tocht door Nationaal Park Drents-Friese Wold, een groot natuurgebied met bossen, heide en stuifzand. En voor de avontuurlijke wandelaars heeft Friesland nog iets bijzonders in petto: wadlopen. Trek een paar oude gympen aan, rol de broekspijpen op en ga onder veilige begeleiding op ontdekking in de drooggevallen Waddenzee. Een unieke ervaring!

Duik een museum in

Meer leren over de geschiedenis van Friesland? Bezoek dan een van de vele leuke musea, zoals het Veenmuseum in Nij Beets, waar je leert hoe de veenarbeiders vroeger leefden. Of ontdek alles over de typische boten in het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Liefhebbers van wetenschap bezoeken vast het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker of Het Huis Dat Met Je Hersenen speelt.

Thema's


 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Friesland? 

Welke campings in Friesland zijn populair bij Nederlanders? 

Populaire campings in Friesland: de snelste stijgers 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen