Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Friesland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Friesland

Anna

Aan de ligging van de camping heb ik geen opmerkingen over. Mooi gebied.

R.Kampherbeek

zeer mooie omgeving waar de plaatsen Hindelopen en Stavoren zeker de moeite van een bezoek waard zijn

Desoete Mieke

Winkels op wandelafstand. Leuk en gezellig dorpje. Vele fietsmogelijkheden.

Op vakantie op een camping in Friesland

Kamperen in Friesland, of Fryslân zoals de provincie officieel heet, doet u altijd aan of bij het water. De vele kanalen, sloten en vaarten brengen u langs de schitterende Friese meren en door pittoreske stadjes en dorpen. Geniet op uw camping in Friesland van de rust, de ruimte en het water.

Kamperen in Friesland: watersporten en waddeneilanden

Vanaf de campings in Friesland bent u zo op het water. Friesland heeft het grootste aaneengesloten watergebied aan binnenmeren in Europa. Ga skûtsjesilen op een van de meren of maak een fietstocht langs de waterkant. Heel leuk om te doen is wadlopen. Bij laagwater kunt u onder leiding van een ervaren gids over het droogvallende wad lopen.

Tijdens uw kampeervakantie in Friesland kunt u met de boot naar een van de vier Friese waddeneilanden. Op Ameland, Vlieland, Terschelling of Schiermonnikoog kunt u heerlijk door de duinen fietsen, op het strand vliegeren of zeehonden spotten op een zandbank.

Maar ook op het vasteland van Friesland is genoeg te doen. U kunt vanaf uw camping in Friesland het Eise Eisinga Planetarium bezoeken, of het Jopie Huisman Museum. Of ga met de kinderen naar Aqua Zoo Frieland, Kameleondorp of IJshal Thialf. Een echte Friese sport is fierljeppen. Probeer eens met behulp van de stok naar de andere kant van de sloot te springen, zonder een natte broek te krijgen.

Friesland heeft elf plaatsen met stadsrechten. De beroemde schaatstocht, de Elfstedentocht, brengt de deelnemers langs de elf steden. In de zomer is in deze karakteristieke steden van alles te doen, wat kamperen in Friesland erg gezellig maakt. Proef hier in een kroeg of op een terras een Beerenburg. In Friesland wordt naast het Nederlands ook Fries gesproken. Dit is een officiële taal in Nederland.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​