Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Friese Meren

De streek van de Friese Meren, ook wel Zuidwesthoek genoemd, is het grootste aaneengesloten merengebied van West-Europa. De beste manier om de Friese Meren te verkennen is per boot en al varend te genieten van de prachtige omgeving. Leg aan bij een gezellig terrasje of authentiek dorpje aan de waterkant en maak kennis met de Friese nuchterheid en de unieke Friese taal en cultuur. 

Tips 

•    Maak kennis met Elfstedenroute over land of met de boot. Het is ieder jaar weer de vraag of de Elfstedenroute geschaatst kan worden, maar er zijn diverse andere opties om de tocht der tochten af te leggen: per fiets, boot, auto, motor, cruiseschip of te voet. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk.
•    Bezoek het typisch Friese evenement skûtsjesilen; wedstrijdzeilen met oude vrachtschepen. Al die grote, witte zeilen op de meren leveren een schitterend schouwspel op. Alle wedstrijden worden afgesloten met een feestavond.

Kamperen in een waterrijke omgeving

De regio de  Friese Meren, of zoals de Friezen zeggen ‘De Fryske Marren’,  is voor watersportliefhebbers de perfecte bestemming. In deze waterrijke regio vindt u diverse watersportcampings met aanlegmogelijkheden voor zeilboot of sloep. U vaart met alle gemak vanaf uw camping naar de Friese meren. Bent u niet in het bezit van een eigen boot? Op een aantal campings rondom de Friese meren is het mogelijk om een boot te huren.

Een aanrader is een vaartocht door de Luts. U vaart vanuit Slotermeer door de Gaasterlandse bossen naar Fluessen.  Deze route maakt deel uit van de Elfstedenroute en is alleen toegankelijk voor lagere boten vanwege een vaste brug (maximale doorvaarthoogte 2.12m). 

In de buurt van de campings vindt u diverse watersportmogelijkheden zoals varen, surfen, zwemmen en zeilen. Het Friese Merengebied is een schitterend gebied om te gaan zeilen. Alle dorpen zijn met elkaar verbonden door vaarten en meren. Kies voor een authentiek skûtsje en beleef een unieke zeilervaring. Kunt u nog niet zeilen? In de buurt van de campings vindt u diverse zeilscholen.

Friesland heeft meer te bieden dan alleen water. Ook op het vaste land zijn er veel bezienswaardigheden, beschermde natuurgebieden, uitgestrekte bossen en weiden. In de zomer bruist het van de evenementen en is er veel te beleven rond de Friese Meren. Van exposities, muziekfestivals, braderieën tot zeilwedstrijden.

Bezoek het dorp van de Kameleon

Voor een dagje cultuur snuiven bent u in de regio Friese Meren aan het juiste adres. In de authentieke en sfeervolle Friese steden is van alles te zien en te doen:
 
•    Terherne
Dit prachtige Friese watersportdorp staat bij velen bekend als Kameleondorp. Wandel door het nagebouwde Kameleondorp, waar de avonturen uit de boeken van de Kameleon tot leven komen. Maak uw kinderen blij met een rondvaart met de échte Kameleon.

•    Sloten
Het historische stadje Sloten is het kleinste Friese Elfsteden stadje. In dit authentieke stadje ziet u nog veel sporen van het rijke verleden van de stad. Het stadje is grotendeels autovrij en u kun hier in alle rust slenteren langs de oude gracht, vestingwallen, waterpoorten en monumentale koopmanshuizen. 

•    Joure
In het gezellige Joure kunt u heerlijk wandelen in Park Herema State, een park rond het adelijke huis Herema State. Een andere publiekstrekker in Joure is het jaarlijks terugkerende ballonfeest. Tijdens dit ballonspektakel stijgen iedere avond zo’n 70 hete luchtballonen op vanuit Joure. Dit is een schitterende plaatje om te zien.

Het weer

De Friese Meren heeft een mild klimaat, met relatief zachte winters en milde zomers. Er kan gedurende het hele jaar een buitje vallen. In de zomermaanden is het in de regio de Friese Meren gemiddeld 21 graden. De ideale temperatuur voor activiteiten aan het water. Een heerlijk briesje op het water zorgt voor wind in de zeilen en de nodige verkoeling.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen