Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Friesland op z’n mooist: kamperen in Leeuwarden

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Er zijn genoeg redenen om noordwaarts te reizen naar deze prachtige stad. Het historisch stadscentrum van ‘Ljouwert’ (de Friese naam van Leeuwarden) bijvoorbeeld. Maar ook de vele musea, gezellige terrasjes, groene parken en de mooie campings in de buurt. Leeuwarden is de grootste van de Friese elf steden, dus je bent er al snel meerdere dagen zoet. De stad is traditioneel de start- en finishplaats van de Elfstedentocht.

Culturele Hoofdstad

In 2018 werd Leeuwarden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De vele musea hebben zeker bijgedragen aan de winst. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Fries Museum of Keramiekmuseum Princessehof. Ook het Natuurmuseum Fryslân is erg interessant met een collectie bestaande uit ongeveer 347.000 voorwerpen en dieren. Ben je met kinderen op vakantie in Leeuwarden? Ga dan eens naar Scherjons Klompenmakerij en -museum. Hier kunnen ze de houten schoenen schilderen of een potje klompgolf spelen.

De historische binnenstad is prachtig. Al begin veertiende eeuw kreeg Leeuwarden stadsrechten. In de zestiende en zeventiende eeuw werd de stad uitgebreid. De komst van de adel zorgde toen voor de bouw van prachtige gebouwen als de Kanselarij, het Stadhouderlijk Hof, het Stadhuis en de Waag. Als je de stad te voet ontdekt, zijn dit leuke plekken om eens te gaan kijken. Ook een must op je route is de Blokhuispoort, een oude gevangenis. Verder is de Sint-Bonifatiuskerk een aanrader. Deze kerk heeft een toren van maar liefst 85 meter. Bij de lokale VVV kun je terecht voor allerlei wandel- en fietsroutes.

Op het water

Leeuwarden wordt omsloten door grachten. Hier kun je varen in een boot of kano. Of je maakt een mooie tocht op een sup-bord. Zo zie je de stad vanuit een heel ander perspectief. Niet alleen in Leeuwarden geniet je van en op het water; de hele provincie is erg waterrijk. Beekjes, vaarten, rivieren, plassen, sloten, meren en singels. Ja, Friesland ligt er vol mee. En in die 'natte' omgeving is het niet verwonderlijk dat het fierljeppen, springen over sloten met een lange stok, hier is ontstaan. Op een camping in Friesland kun je vaak volop genieten van het water. Bijvoorbeeld op De Kleine Wielen, nabij Leeuwarden. Hier kampeer je op een eiland in het binnenmeer ‘Lytse Wielen’. Deze ligging bied je de mogelijkheid om lekker te gaan (kano)varen, te vissen op karpers of te windsurfen. Maar rustig een boekje lezen aan de waterkant kan natuurlijk ook!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen