Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Appelscha: dorp van bossen en kanalen

Precies op de grens van Drenthe en Friesland ligt Appelscha. Dit ‘Fryske’ dorpje is een heerlijke kampeerlocatie. ‘Scha’ betekende vroeger bos. Met ‘Appel’ wordt dennenappel bedoeld. Het zal je dan ook niet verbazen dat je kampeert tussen de bossen. Maar ook aan het water. Appelscha wordt omgeven door kanaaltjes en vaartjes. Die zijn ontstaan door de vele turfwinning. Al in de 16e eeuw was dit ‘big business’. Ze werden uitgegraven om de turf af te voeren. Het netwerk aan waterstraatjes heet nu, heel passend, de Turfroute. Heb je een eigen bootje? Of kun je er eentje huren? Dan is de Turfroute dé manier om de omgeving te ontdekken.

Kamelenmarkten in Appelscha

Het rustige Appelscha verandert op zaterdag en zondag in een gezellige boel. Van april tot oktober worden op die dagen Kamelenmarkten georganiseerd. Op deze markten kom je meest uiteenlopende dingen tegen. Van (echte) kamelen tot tweedehands kleren, van antiek tot leuke hebbedingetjes. Op verschillende zondagen kun je ook nog eens struinen over de Boerestreekmarkt. De lekkerste streekproducten vullen dan de marktkraampjes. En voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd. Een gezellige boel, dus. Heb je nog niet genoeg markt gehad? Rij dan eens naar Assen. De Drentse hoofdstad ligt maar een kleine twintig kilometer van je camping in Appelscha. In Assen wordt ook wekelijks een grote markt gehouden.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Kampeer je in Appelscha, dan word je omgeven door natuur. Maar niet zomaar natuur. Appelscha ligt op de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. In dit natuurgebied kom je allerlei landschappen tegen. Bossen, heides, zandverstuivingen ... Wandel of fiets je door het Drents-Friese Wold, dan raak je niet uitgekeken. Je komt er ook veel diersoorten tegen. Grazende schapen of Schotse Hooglanders, bijvoorbeeld. En als je goed kijkt, spot je buizerds, of slangetjes en salamanders. Vanuit verschillende uitkijkposten kun je de omgeving goed van bovenaf bekijken. De beste tijd om een wandeling te maken in het Drents-Friese Wold? In lente of zomer. Dan staat alles in bloei en schijnt vaak genoeg het zonnetje in Oost-Nederland. Regent het dan toch? Geen zorgen! Net buiten Appelscha ligt het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Daar kun je schuilen voor de regen. Terwijl je alles te weten komt over de Friese natuur.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen