Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Sneek: de Friese watersportstad en meer

Wie aan Sneek (Op z’n Fries: Snits) denkt, denkt aan watersport en de Friese meren. Daarnaast is het de tweede stad op de route van de Elfstedentocht. Maar deze historische Friese stad heeft veel meer in huis voor de perfecte kampeervakantie.

Watersport op het Sneekermeer

Sneek ligt aan het Sneekermeer. Jaarlijks vindt hier in de tweede week van augustus de Sneekweek plaats. Dit is het grootste watersportevenement op de Europese binnenwateren. Het is dan ook dé watersportstad van Nederland. Elke watersportliefhebber zou zeker ook Sneek eens moeten bezoeken.

Elfstedenroute

We hopen met z’n allen natuurlijk iedere winter opnieuw dat het weer eens gaat gebeuren: de Elfstedentocht. Voor wie niet kan wachten op een langdurige stevige vorstperiode worden er iedere dag verschillende Elfstedenarrangementen georganiseerd. Er is zelfs een culinaire Elfstedentocht waarbij je in alle elf steden van een culinair hoogstandje kunt genieten. Voor de fietsfanaat is er een Elfstedenfietsroute, je kunt de tocht varen en de wandelliefhebber kan de ‘Tocht der Tochten’ lopen via het 283 kilometer lange Elfstedenpad.

11 Fountains

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen tijdens de Elfstedenroute de elf fonteinen in de elf Friese steden ontdekken. Deze indrukwekkende waterkunstwerken zijn ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. De fonteinen worden ook wel het nieuwe culturele erfgoed van Friesland genoemd.

IJlst

Op 4 kilometer van Sneek ligt het pittoreske houtstadje IJlst. Het oude IJlst (of Drylts zoals de Friezen zelf zeggen) is sinds het midden van de negentiende eeuw nauwelijks veranderd. In dit stadje zijn allebei de films van De schippers van de Kameleon opgenomen. Op en top Friesland beleef je hier!

Bezienswaardigheden

Ook voor de minder actieve kampeerder is een bezoekje aan het Friese Sneek de moeite waard. Bezichtig bijvoorbeeld de Sneker Waterpoort. Deze 17e eeuwse poort maakte deel uit van een groter afweersysteem en is het symbool van Sneek geworden. Leuk om te weten is dat De Waterpoort staat afgebeeld op de schoppenaas in een standaard Nederlands kaartspel. Is het een dagje iets minder mooi weer op de camping? Helemaal niet erg! In het Fries Scheepvaart Museum of in het historische winkelcentrum van Sneek kom je de dag wel door! Heerlijk eten en drinken doe je bij een van de gezellige (vis)restaurantjes.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen