Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Flevoland

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Flevoland

Elly Focke

Polder gebied, maar aan de andere kant van het Veluwemeer is het bosrijke gebied de Veluwe

G.H. Beuman

Kenmerkend gevarieerd polderlandschap.

Van Hartingsveldt

mooi fietsomgeving, dicht bij A'dam

Flevoland: kamperen tussen water en groen

Het groene en waterrijke Flevoland is de jongste provincie van Nederland. Hier heeft u alle ruimte om te ontspannen. Ga het water op, de bossen in of waai lekker uit op het strand. Bezoek de oude eilanden van de Zuiderzee en neem een duik in het verleden van deze ingepolderde provincie. Of maak een dagtripje naar een van de steden of attractieparken in de omgeving.

Gevecht tussen water en mens

Waar ooit de Zuiderzee golfde, ligt nu Flevoland. Deze unieke provincie is door de mens gemaakt en nog altijd speelt het water een grote rol. Veel campings liggen direct aan het water en dus is Flevoland een perfecte vakantieplek voor zeilers, surfers, zwemmers en andere watersporters. En omringd door het IJsselmeer, het Markermeer en de vele randmeren, is ook een ontspannen boottochtje bijna altijd mogelijk.

Flevoland is ook een provincie van fraaie natuur. Bekijk de vogelsoorten en grote grazers in de Oostvaardersplassen, fiets door de groene weiden of volg de kleurrijke Tulpenroute Flevoland. In de Noordoostpolder kun je op de oude eilanden Urk en Schokland nog altijd die typische eilandsfeer proeven en leer je in het Museum Schokland alles over de strijd tussen mens en water.

Een dagtrip is zo gepland

Maar Flevoland is meer dan alleen water. Batavia Stad of Almere zijn leuke bestemmingen om gezellig te shoppen en in het Fun Forest kan je een dagje klauteren in de bomen. Voor vliegtuigpret ga je naar het Aviodrome in Lelystad en als dat niet spectaculair genoeg is, kan je altijd nog naar Walibi Holland. Je gaat er over de kop in de wildste achtbanen en in de zomermaanden worden er regelmatig grote festivals georganiseerd. Ook net buiten de provinciegrenzen is veel te beleven. Wat dacht je van een dagje Amsterdam, een bezoek aan het Muiderslot of het Dolfinarium in Harderwijk?

Hollands weer

Flevoland is zo’n beetje het middelpunt van Nederland en dit zie je terug in het klimaat. De temperaturen zijn namelijk vaak gelijk aan het landelijk gemiddelde. Door de invloed van de meren zijn de temperatuurverschillen tussen zomer en winter minder groot. Echte kou blijft daardoor vaak achterwege en in de zomer steekt er vanaf het water vaak een verkoelend briesje op.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen