Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Amsterdamse campings aan het water

Dierentuin Artis, het Museumplein, de Dam: vakantievierders zitten in Amsterdam wel goed. Kamperen kan prima in onze hoofdstad. Veel campings in Amsterdam liggen aan het water. Het IJ en het IJmeer zijn nooit ver weg. Eigenlijk is niets ver weg in deze echte cultuurstad. Zeker niet als je fiets of tram neemt. Fiets bijvoorbeeld eens naar de Dam, het historische hart van Amsterdam. Op dit plein kun je heerlijk de toerist in eigen land uithangen. Op zoek naar een stukje Nederlandse geschiedenis? Loop dan het Koninklijk Paleis of de Nieuwe Kerk binnen. Liever op zoek naar de broertjes De Boer of Beyoncé? Neem dan een bezoek aan Madame Tussaud.

Een kerkdienst op een Amsterdamse zolder

De musea in Amsterdam zijn ontelbaar. Het bekendste museum van Nederland is misschien wel het Rijksmuseum. En je hebt nog het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, de Hermitage ... Ga zo maar door. Maar er zijn ook veel musea waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder bijvoorbeeld. Dit museum ligt verstopt in hartje Amsterdam, in een 17e-eeuws grachtenpand. Sinds die eeuw waren de protestanten de baas in onze hoofdstad. Rooms-katholieken mochten geen kerkdiensten meer houden. Daarom werd het grachtenpand omgebouwd tot schuilkerk. Op de zolder hield men in het geniep missen. Ook nu nog kun je een mis volgen. Iedere eerste zondag van oktober tot en met april. De rest van de tijd zijn er mooie kunsttentoonstellingen te zien.

Fietsgekte van Amsterdam tot Volendam

De Nederlandse zomers worden ieder jaar een beetje warmer. Een kampeervakantie in Nederland is dus niet eens zo gek. Zeker kamperen in Amsterdam niet. Daar vind je op elke straathoek wel een typisch Hollands cafeetje of barretje. Dat kun je altijd binnenlopen, mocht je een bui op je hoofd krijgen. Ben je graag actief bezig tijdens je kampeervakantie? Neem dan vooral de fiets mee, of huur er eentje op de camping. In het centrum van Amsterdam heerst een fietsgekte. Maar het hoeft niet allemaal heisa te zijn. Je kunt ook naar rustigere plekjes rijden. De omgeving van Amsterdam is groen, lekker plat en waterrijk. Heerlijk om doorheen te fietsen, dus. Trap bijvoorbeeld eens naar de bijzondere huizen van Zaandam. Of fiets langs het water richting Edam en Volendam.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen