Ga naar de homepage

Camping Waterhout

Algemene gegevens
6,7
18 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Direct aan de Noorderplas
  • Zwemmen, peddelsurfen en kanoën
  • Verse pizza's uit de steenoven
  • Ideale plek voor visliefhebbers
  • Almere Centrum op fietsafstand
  • Slechts 25 minuten van Amsterdam

Op het mooie Schateiland, midden in de Noorderplassen, ligt sinds 2019 camping Waterhout. De naam Waterhout slaat op de ligging: de camping ligt namelijk niet alleen aan een meer, maar is ook omringd door bos. Op het fraai aangelegde terrein kun je met je eigen kampeermiddel terecht, maar verblijven in een van de vele huuraccommodaties behoort ook tot de mogelijkheden. Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn eenvoudig per auto of trein in zo'n 25 minuten te bereiken. Er is voldoende vermaak op de camping en er zijn oneindig veel uitjes mogelijk in de nabije omgeving.

Toon meer

De camping is gebouwd in cirkelvormen. Overal zie je het water en de natuur om je heen. Bij de receptie vind je een gezellige brasserie met terras aan het water. De eigenaren, de familie Fokkens, heten iedereen van harte welkom. Gasten die op de camping staan komen vooral voor de rust, de mooie natuur en uitgaansmogelijkheden in de directe omgeving. Attraciepark Walibi Holland, het Dolfinarium en diverse musea in Amsterdam bijvoorbeeld.

Kamperen met ruime keuze

Deze middelgrote camping heeft 160 toerplaatsen, 40 vaste jaarplaatsen, 23 verharde camperplaatsen en 10 huuraccommodaties. Alle plaatsen zijn voorzien van elektra- en wateraansluiting en -afvoer. De auto mag op de plaats of op de algemene parkeerplaats. Kamperen met vrij uitzicht of met uitzicht op het meer kan op een zogenaamde panoramaplaats. De plekken zijn ruim 110 m2 en hebben voldoende privacy. Huuraccommodaties zijn er in de vorm van diverse lodges, glampingtenten en ook een drijvend kampeervlot!

Een veelzijdig meer en animatie

Hoewel de camping geen zwembad heeft, kun je toch genoeg waterpret beleven. De Noorderplas is namelijk een bron van plezier. Wat kun je hier zoal doen? Zwemmen, surfen, peddelsurfen, kanoën, vissen of gewoon lekker op je luchtbed dobberen en pootjebaden. In het hoogseizoen zijn er ook rondvaarten mogelijk.

Op Camping Waterhout vind je een speeltuin voor de kleintjes, maar ook een volkstuintje en een dierenweide. Hier leren kinderen over groenten en hoe de dieren leven en verzorgd worden. Wie sportief wil zijn, kan naar de grote trampoline of naar het voetbalveld.

Zin in gezelligheid? In het hoogseizoen kun je ‘s avonds de warmte van het kampvuur opzoeken of meedoen met de spellenavond/middag (bingo, kaarten, jeu de boules).

Restaurant

In de brasserie met terras kun je terecht voor broodjes service, lunch, borrel en diner. Zowel voor volwassenen als kinderen is er genoeg keuze uit assortimenten en menu’s. Kom en bestel een lekkere verse pizza uit de steenoven. De gezellige brasserie heeft een sfeervolle uitstraling. Het gebouw is gemaakt van prachtig licht gekleurd hout. Buiten op het zonnige terras met uitzicht op het water kun je genieten van een drankje en een hapje in een ongedwongen sfeer.

Schoon sanitair

De sanitaire voorzieningen van de camping zijn schoon en modern. Er liggen twee gebouwen op het terrein met natuurlijk douches en toiletten, maar ook met twee mindervalide douche-toiletcombinaties, een familiedouche met babybadje en een wasmachineruimte.

Uitstapjes in de omgeving

Natuurlijk ligt een uitstapje naar het moderne Almere Centrum voor de hand. Hier fiets je gemakkelijk naartoe. In de omgeving van Almere liggen Amsterdam, Utrecht en Amersfoort en tevens vele pittoreske dorpen als Muiden, Naardenvesting, Urk, Harderwijk, Enkhuizen, Marken en Volendam. Wie houdt van winkelen, moet zeker naar Bataviastad in Lelystad, met daarnaast de Bataviawerf. Ook in de buurt zijn pretparken als Walibi, Dolfinarium en Oud Valkeveen. Met de auto,bus of trein ben je binnen 25 minuten in Amsterdam.

Natuurliefhebbers kunnen te voet of met de fiets de prachtige omgeving ontdekken. Denk aan de Lepelaars- en Oostvaardersplassen. Fiets een rondje Gooimeer of langs het Markermeer naar de Marken Wadden en Lelystad.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

F. Kampman

"Een gezellige camping direct bij de Noorderplassen en vlakbij het stadshart van Almere. U kunt hier zwemmen, varen, fietsen, wandelen en vissen."

Inspecteur Dhr. F. Kampman

F. Kampman

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792376

Beoordelingen (18)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 6,7

Sanitair
7,0
Personeel
7,0
Prijs-kwaliteitverhouding
7,2
Kindvriendelijkheid
6,2
Entertainment
5,7
Sportfaciliteiten
6,0
Eten en drinken
6,4
Omgeving
8,4

Moeke, op deze camping in juni 2023

5,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Simpelweg geen aanrader. Niet doen. Zonde van je geld. Heb hier 1 weekend met mijn kinderen gestaan. Er is een saaie speeltuin met zand, zonder enige beschutting, in de zon wordt het zand brandend heet. Het \'zwemstrand\' is ingenomen door ganzen, die zoveel poep achterlaten dat je daar niet op blote voeten doorheen wil. We zijn uiteindelijk gaan zwemmen een strand verderop. Voor kids zonder zwemdiploma is de camping echt gevaarlijk, kinderen kunnen niet veilig scharrelen. Voor oudere kinderen is er helemaal niks te doen. De toiletten hebben een behang van spinnewebben, niet gek als je weet dat je na zonsondergang direct voer voor de muggen bent. Kleine moeite om als eigenaar de schoonmaak een extra uur en een plumeau te geven om het dagelijks even weg te vegen... Douchegebouw gaf koud water, dit was bekend, maar wordt niet gemeld noch opgelost, andere gasten wezen mij met mijn kleintjes op een ander sanitairgebouw waar wel warm water aanwezig was. Voor brood en een paar boodschappen moet je rijden, lopend te ver weg. Prijs is verreweg veel te hoog voor een dergelijke camping. Jammer, camping heeft echt potentie, maar eigenaren weten het niet waar te maken. Doet zich luxe voor, maar weet zelfs geen gezelligheid te brengen. Triest, zelfs bij prachtig weer. Dit moet en kan echt beter!

Ruud van Eck, op deze camping in mei 2023

5,6

Reisgezelschap: Senioren

Zeer onvriendelijke dame ik dacht de eigenaar, absoluut niet gastvriendelijk
Ga hier nooit meer naar toe, zij moet een cursus vriendelijkheid krijgen met Pinksterweekend niets uit de snackbar te krijgen het was te druk in de keuken, je kunt ook zeggen u kunt uw bestelling in een half uur ophalen echt waardeloos

Van Beek, op deze camping in mei 2023

5,7

Reisgezelschap: Paren

Prachtige omgeving, in rustig natuur gebied. Weinig onderhouden camping, sanitair slecht schoongemaakt, restaurant zeer beperkt open. Wanneer is hier inspectie geweest?? Zo zonde vandeze mooie camping, er kan hier zoveel uitgehaald worden, personeel zit liever zelf op terras, en overal willen ze geld mee verdienen, zo jammer, je krijgt er weinig voor terug

Pieter Willem Piet Withaar, op deze camping in juni 2022

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Prachtige camping aan het water omringt door natuurgebied. Sanitair is vrijwel nieuw. Zeer vriendelijke beheerster.

Wollie, op deze camping in juni 2022

6,6

Reisgezelschap: Paren

Het is een mooie camping met ruime plaatsen, alleen de panorama plaatsen met uitzicht op het water is niet wat het is en dan ook qua prijs te veel voor deze plaatsen. Het onderhoud van de camping en het sanitair laat te wensen over. Sanitair wordt maar eens per dag schoon gemaakt wat veel te weinig is als de camping redelijk vol staat. De omgeving is mooi om te fietsen en te wandelen.

Jean-Paul Reekmans, op deze camping in mei 2022

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Zeer mooie nieuwe camping (3 jaar), vlakbij Almere, zeer mooie en fijne stad.
De camping ligt aan een groot natuurgebied, mooie fietsroutes, ook fijn om te wandelen, verschillende kijkhutten in de buurt.
De camping ligt eigenlijk op een eiland ....

Anton, op deze camping in april 2022

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Ruim veld aan de buitenring.
GEEN Wifi op de standplaats en dat mag je in 2022 op een camping met deze prijsstelling toch wel verwachten. (Staat dit wel juist aangegeven op de Acsi site? Of vielen wij toevallig onder de 20 % die buiten de beschreven 80-100% valt?)
Mooie omgeving om vanaf de camping te wandelen en fietsen.

Fam. de Groot, op deze camping in juni 2021

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Mooi gelegen camping. Alles is nog maar paar jaar oud, maar onderhoud is matig. Ruime plaatsen. Leuk terras. Goed uitgangspunt voor fietstochten, leuke fietsroutes.

pwwithaar, op deze camping in september 2020

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Heerlijk 3 weken met de caravan gekampeerd. Rustige, prima gelegen camping in de natuur en dicht bij de stad . 2 jaar oud dus prima faciliteiten

Anoniem, op deze camping in juli 2020

5,9

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Op zich mooie ligging maar camping is niet af, sanitair word slecht onderhouden. Eten is goed maar men kan grote groepen of drukte niet aan. Voor kleinere kinderen is er niks te doen. Alles voor kinderen is aan het water. Gras word slecht gemaaid. Gasten staan gewoon op heel hoog gras. Sommig personeel/eigenaar is zeer ongeinteresseerd.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 33,00
Richtprijs 2
€ 41,00
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 27-10-2024
Oppervlakte
6,5 ha
Hoogteligging
5m
Aantal toerplaatsen
205 (100m2)
Aantal camperplaatsen
24
Aantal vaste jaarplaatsen
40
Aantal huuraccommodaties
13

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:5G | 4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
  • Alleen cash betalen mogelijk
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Babyroom
  • Stranddouches
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Caravans
    • aantal:1
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 2)
  • Trekkershutten
    • aantal:5
  • Fietsen
  • Surfplanken
  • Kajaks
  • Zeilboten
  • Waterfietsen
  • Motorboten
  • Roeiboten
  • Skelter/trapauto
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:5
Zwemmen
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Windsurfcursus
  • Aanlegsteiger/boei
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
  • Zeilcursus
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:25-04/05-05 | 01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Springkussen
  • Dierenweide
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:5 km
    • aantal:18
  • Bowling- of kegelbanen
  • Stand-up Paddling
  • Kano's
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:25-04/05-05 | 01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:8 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:24
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:4500 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 11.8° 13.5° 12.2° 14° 12° 11.5° 12.1°
Min 6.5° 7.5° 6.6° 7.9° 7.7° 6.5°
Neerslag 80% 75% 80% 20% 95% 85% 85%
Windrichting ZW ZW W ZO ZO W ZW
Windkracht 5 4 2 3 4 5 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 90% 65 2
Feb 87% 58 3
Mrt 84% 60 4
Apr 78% 47 6
Mei 77% 61 7
Jun 79% 67 7
Jul 81% 95 7
Aug 82% 92 6
Sep 86% 74 5
Okt 88% 74 4
Nov 91% 73 2
Dec 92% 70 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Waterhout
    Trekvogelweg 10
    1316 AN / Almere
    Nederland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    52°24'7"N 5°13'32"E
  • A6 Almere: op Hollandse Brug rechterbaan Ringweg kiezen. Afslag: Almere Muziekwijk Hogering/N702/s101 richting Almere Muziekwijk. Na 8 km linksaf richting Noorderplassenweg. Na 11 km linksaf naar Trekvogel.

Contact

Contact

Wilt u Camping Waterhout boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Waterhout. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen