Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Neder-Silezië

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Neder-Silezië

Willemijn

Wroclow is een mooie, leuke stad en op prima afstand. Swidnica is een bezoekje waard en ook het kasteel in Ksiaz. Verder kun je goed wandelen en fietsen, kaarten zijn beschikbaar op de camping. Het dorpje Bolkow is klein maar wel mooi en heeft een marktje en een prima restaurant.

Woerd

Vredeskerk in Swindica is uniek, fietsen kan prima via meerdere routes, wandelen in nabijgelegen Nationaal Park is mooi, Wroclaw is een schoonheid. Het uitgebreide informatieboek van de camping wijst U naadloos de weg.

Johan Jansen

Een mooie omgeving met vele mogelijkheden.

Neder-Silezië: onontdekte en veelzijdige kampeerbestemming

Een pareltje in Polen. Zo mag je de regio Neder-Silezie (in het Pools: Dolnoslaskie) wel noemen. Hier in het zuidwesten van het land kun je als kampeerder volop genieten van natuur, cultuur en lekker eten. Verder is vakantie vieren er zeer betaalbaar en zijn de mensen er gastvrij. En het mooiste: je bent er sneller dan je denkt. Het is namelijk nog geen negen uur rijden vanuit Utrecht. Maak kennis met Neder-Silezië, je volgende kampeerbestemming?

Op ontdekking in het Reuzengebergte

Neder-Silezië is een heuvelachtige regio vol prachtige natuur. De actieve kampeerder kan er goed wandelen en fietsen. Bijvoorbeeld in het Reuzengebergte, gelegen op de grens met buurland Tsjechië. De hoogste berg is de Sněžka. Die is zo'n 1.602 meter. Maar er zijn ook nog tientallen andere bergen van ruim 1.200 hoog. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Tafelbergen en het daarnaar vernoemde nationale park, Park Narodowy Gór Stołowych. In de zomer wordt er veel gewandeld en geklommen in Neder-Silezië, in de winter weten skiërs en andere wintersporters de bergen te vinden. Het Reuzengebergte is tevens het leefgebied van veel diersoorten. Zo kom je onder andere allerlei salamanders, hagedissen, herten en moeflons tegen.

Duitse invloeden in Wrocław

Ook voor een stevige dosis cultuur tijdens je kampeervakantie is Neder-Silezië een fijne bestemming. Het was vroeger namelijk Duits grondgebied. Dat zie je nu onder meer nog terug in de bouwstijl. Zo liggen er overal schitterende kastelen. De hoofdstad Wrocław (Breslau in het Duits) is met zijn vele monumentale bouwwerken echt een aanrader. De eeuwenoude geschiedenis van Wroclaw zorgt voor vele bezienswaardigheden. Je ontdekt er gotische kerken, theaters, paleizen, tuinen en meer dan honderd bruggen. Die lopen over de rivier de Oder. De lokale dierentuin is de oudste en grootste van het land.

En als deze bezienswaardigheden in Neder-Silezië nog niet genoeg zijn, kun je nog langs verschillende Unesco geclassificeerde bouwwerken, ondergrondse goudmijnen en grotten bezoeken of de ondergrondse stad Osówka, een mysterieus gangenstelsel dat vanaf 1943 door gevangen is aangelegd. Waarvoor precies? Dat is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Meer tips voor je vakantie in Neder-Silezië lees je op ACSIFreeLife.nl en op de site van het Pools Toerismebureau.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen