Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Utrecht

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Utrecht

Marga Knop - ter Wal

Mooie landelijke omgeving, rust en ruimte! Mooi om langs de Vecht te rijden

Kruijff

Mooie omgeving, veel bos! Maar ook leuke uitstapjes voor kids o.a. rosrarium met de trapkar of andere activiteiten. Piramide van austerlitz en bij behorende speeltuin ook erg leuk voor kids. Leuke speurtochten op Utrechtse heuvelrug

G. Bathoorn

De heuvelrug is een mooie omgeving om heerlijk te kunnen fietsen.

Kamperen in het stralende middelpunt van Nederland

Bij de provincie Utrecht denk je al snel aan de stad Utrecht zelf. Maar deze centraal gelegen provincie heeft nog veel meer te bieden. Fiets of wandel maar eens door de vele natuurgebieden en val van de ene verrassing in de andere. Of neem een kijkje in andere gezellige en historische steden als Amersfoort, Zeist en Spakenburg. Utrecht gaat nooit vervelen.

Bruisende stad

Het kloppend hart van de provincie is hoofdstad Utrecht. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de Dom, die overal in Utrecht bovenuit torent. Slenter door de smalle straten van de historische binnenstad. Geniet van de hofjes, de grachtengordel, de middeleeuwse huizen, de historische kerken en de vele restaurantjes en cafés.

Of ontdek de keur aan Utrechtse musea zoals het Spoorwegmuseum, het Centraal Museum of het nijntje museum. Maar de regio herbergt veel meer bijzondere plekken. Wat te denken van de Koppelpoort en Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort? Of Paleis Soestdijk in Baarn, waar Prinses Juliana en Prins Bernhard lange tijd hebben gewoond? Voor liefhebbers van historie en natuur mag een tocht langs de kastelen, forten en vestigingen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie eveneens niet ontbreken.

Ontspannen in de natuur

Doordat de campings in Utrecht vrijwel altijd in de buurt van natuurschoon liggen, is een mooie fietstocht of wandeling zo gemaakt. Grenzend aan Noord-Holland vind je de Vechtstreek en de Loosdrechtse plassen, waar je op en rond het water geniet van boottochtjes, watersport en pure ontspanning. Aan de andere kant van Utrecht – grenzend aan Gelderland – ligt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Let tijdens een wandeling goed op en wellicht spot je reeën, vossen of dassen. Lukt dit niet in het wild? In Ouwehands Dierenpark in Rhenen of in Dierenpark Amersfoort is het gegarandeerd raak en zie je de mooiste dieren van dichtbij.

Het weer: van alles wat

Het klimaat in Utrecht is een mooie afspiegeling van het Nederlandse weer. Niet voor niets heeft het KNMI zich gevestigd in de Utrechtse plaats De Bilt. Net als de rest van het land, kent Utrecht een mild klimaat zonder grote extremen. Hierdoor zijn de zomers vrij aangenaam, verlopen de winters relatief zacht en is er altijd wel kans op een beetje neerslag. Echt Hollands dus!

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen