Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op de Utrechtse Heuvelrug

Het dorp Doorn ligt in het midden van Nederland, op de Utrechtse Heuvelrug. Rondom Doorn liggen verschillende kastelen en landhuizen, zoals museum Huis Doorn, het Maarten Maartenshuis en kasteel Moersbergen. Huis Doorn was het toevluchtsoord van de laatste keizer van Duitsland: Wilhelm II. Het landhuis herbergt sinds de Tweede Wereldoorlog een museum. Je kunt achttien vertrekken, de kunstcollectie en het omliggende park van het Huis bekijken. De inrichting van het landhuis is nog steeds hetzelfde als hoe Wilhelm het heeft achtergelaten na zijn dood.

Wandelroute Moersbergen

Het Maarten Maartenshuis, genoemd naar de voormalige bewoner schrijver Maarten Maartens, ligt op landgoed Zonheuvel en wordt gebruikt voor bijeenkomsten. Het kasteel Moersbergen en de directe omgeving zijn privébezit en niet te bezichtigen. Je kunt het omliggende gebied Moersbergen wel bezoeken. Volg hier bijvoorbeeld de wandelroute Moersbergen (3,4 kilometer).

Een rolstoeltoegankelijk bomenmuseum

De Utrechtse Heuvelrug is sowieso een uitstekende locatie om te wandelen. En als je overnacht op een camping in Doorn, heb je het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug naast de deur. Volg hier bijvoorbeeld een wandelroute door de Kaapse bossen met uitkijktoren De Kaap. Heb je een hond? Je viervoeter is welkom op verschillende routes van het nationaal park. En als je liever mountainbiket of fietst, zijn er ook genoeg routes te vinden in het park. Nog meer natuur ontdek je in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Dit arboretum (bomentuin) is in 1925 opgericht door inktfabrikant Von Girmborn. Volg een van de routes of ontdek de bomentuin onder leiding van een gids. Alle paden zijn rolstoeltoegankelijk en er is een speciaal pad, het Schelpenpad, voor mensen met een visuele beperking.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen