Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Bunnik: prachtig plaatsje bij Utrecht

Bunnik is een plaats in het midden van het land, iets ten oosten van Utrecht. Wie in Bunnik komt kamperen, geniet vooral van de historische gebouwen in de omgeving. De vele kastelen, forten en andere rijksmonumenten vallen in de smaak bij cultuurliefhebbers. Maar ook als je graag buiten in de natuur bent, is Bunnik een perfecte vakantiebestemming. De vele bossen in de buurt zijn fijne wandel- en fietsgebieden. En vergeet ook het water niet, want Bunnik ligt aan de Kromme Rijn. Een boottochtje over deze kronkelende rivier is dan ook een regelrechte aanrader.

Gemoedelijk dorp onder de rook van Utrecht

In Bunnik vind je allerlei winkels, supermarkten en horecagelegenheden. Erg handig als je in de buurt van Bunnik op de camping staat en zelf wil gaan koken of juist op zoek bent naar een plek om uit te eten. Nog niet genoeg restaurantjes of winkels? Dan is Utrecht nooit ver weg. Met de fiets kun je al in een halfuurtje midden in het centrum van deze grote stad zijn. Liever lui dan moe? Er zijn prima bus- en treinverbindingen naar Utrecht.

Landgoed Rhijnauwen

Kasteel Rhijnauwen ligt op zo’n twee kilometer van Bunnik. Dit achttiende-eeuwse kasteel/landhuis ligt op het gelijknamige landgoed. Hier geniet je van de natuur, onder andere van de vele bomen en de rivier de Kromme Rijn. Het hele terrein bestaat uit het kasteel (waar een jeugdherberg zit), een populair theehuis en een fort. Dagjesmensen komen graag naar het park om te wandelen of om te sporten. Verder is het landgoed een populaire trouwlocatie.

Het buitenleven in Bunnik

Ten zuiden van Bunnik liggen twee heerlijke campings. Buitengoed de Boomgaard ligt het dichtst bij Bunnik. De naam zegt het al: hier kampeer je in een groene omgeving met bomen. Het campingterrein is zeer gevarieerd met houtwalletjes, een meertje, een boerenschuur en een kinderboerderij. Vanaf deze camping loop je een kwartiertje naar Bunnik. Je steekt de A12 over via een brug en dan ben je er al bijna. Iets verder weg, op zo’n zes kilometer van Bunnik, ligt Camping De Vliert. Deze minicamping ligt in een landelijk gebied tussen Bunnik en Houten. Hier heb je de keuze uit ruime kampeerplaatsen en allerlei bijzondere huuraccommodaties, zoals gloednieuwe glampingtenten. Ook hier geniet je volop van het buitenleven en de natuur.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen