Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen aan het strand van Noord-Holland

Hou je van kamperen in Nederland? En dan het liefst aan de kust? Dan is er bijna geen beter plekje dan Callantsoog. Deze fraaie badplaats ligt in de kop van Noord-Holland, direct aan de Noordzee. Je komt hier natuurlijk voor een vakantie aan het strand. Lekker lang liggen zonnen op het brede én brandschone strand. Of een drankje doen in een van de strandpaviljoens van Callantsoog. Aan de andere kant van de duinen ligt het dorpscentrum van Callantsoog. Klein maar fijn. En vooral ook gezellig, met de vele winkeltjes, terrasjes en ijskraampjes. Lekker struinen over de markt kan in de zomermaanden iedere week.

Natuur tussen Callantsoog en Sint Maartenszee

Vooral het strand gooit dus hoge ogen. Maar er is meer dan dat in het rustige gebied boven Amsterdam. Stap je de fiets op, dan kun je het ontdekken. Tussen Callantsoog en Sint Maartenszee ligt natuurreservaat het Zwanenwater. Niet alleen is dit duingebied mooi, maar ook bijzonder. Hier liggen namelijk de twee grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Verschillende vogelsoorten vinden hun broedplekje in en om de meren. Zo is dit het favoriete plekje van veel lepelaars. Via twee lange wandelpaden kun je het gebied verkennen. Heides, moerassen, duinzanden, zelfs bos kom je er tegen.

Fietsend langs de bollenvelden

Zee, strand en duinen: het stukje Nederland boven Amsterdam is ideaal voor de strandganger. Maar hou je van fietsen? Dan ben je er net zo goed op je plek. Zeker omdat het er heerlijk fietsweer is. In de zomermaanden is het in Noord-Holland gemiddeld zo’n twintig graden. Wel kan er een stevig zeewindje staan. Flink trappen, op de heen- of terugweg, je ontkomt er niet aan. Fietsend over de duinen kom je al gauw in Julianadorp en Den Helder. Met de oude Rijkswerf, de rode vuurtoren en de Watertoren is hier genoeg te zien. Ook in het voorjaar is de Kop van Noord-Holland prachtig. Vergeet wel je jas niet, want dan kan het nog wat fris zijn. Van maart tot en met mei kun je uitkijken over uitgestrekte bollenvelden. Van dat uitzicht krijg je het wel warm. Tulpen in alle kleuren van de regenboog; een lust voor het oog.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen