Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Er gaat niets boven kamperen in Julianadorp

Langgerekte stranden, weidse akkers, kleurrijke bloemenvelden en de zilte zeewind die vanaf de Noordzee over het land waait. Voor een typisch Hollandse kampeervakantie is Julianadorp een ideale bestemming.

Mooie badplaats achter de duinen

Julianadorp ligt helemaal bovenin Noord-Holland en is een geliefde badplaats bij veel Nederlanders, Duitsers en Belgen. Net als in het iets zuidelijker gelegen Callantsoog vind je er langgerekte en brede stranden. De ligging aan de duinen en de strandhuisjes op de achtergrond maken het plaatje compleet. Vanaf strandslag Julianadorp loop je het strand op en kan je dagje zon, zee en strand beginnen. Wil je iets meer actie? Neem dan surflessen en kijk of jij de golven kunt trotseren.

Eigenlijk bestaat Julianadorp uit twee delen. Direct aan de Noordzee ligt de badplaats Julianadorp aan Zee en iets verderop ligt de oude kern. Hier kun je in het gezellige centrum altijd wel ergens aanschuiven voor een drankje, ijsje of een stuk appeltaart. De campings en vakantieparken liggen vrijwel allemaal in de strook tussen de oude dorpskern en de duinen. Zo hoef je nooit ver te lopen voor een dagje aan het strand.

Ontdek de Kop van Noord-Holland

Maar er is meer dan alleen het strand. De Kop van Noord-Holland is een prachtig stukje Nederland om te ontdekken. Omringd door de Noordzee, de Wadden en het IJsselmeer speelt het water altijd een grote rol. Maar er zijn ook uitgestrekte weilanden en kleurrijke bloemenvelden. Bezoek het Marinemuseum in Den Helder of maak vanaf hier de oversteek naar het Waddeneiland Texel. Ook de tulpenvelden in Poldertuin Anna Paulowna, het Napoleontische Fort Kijkduin in Huisduinen en de typisch West-Friese steden Schagen, Alkmaar en Hoorn zijn leuke dagjes uit.

De meeste zonuren van Nederland

Onder invloed van de zee kent Julianadorp een gematigd klimaat. De winters bevatten zelden lange periodes met vorst en in de zomermaanden wordt de echte hitte voorzichtig weggedrukt door de zee. Niet zelden steekt er een verkoelend briesje vanaf zee op, wat ook ideaal is voor watersporters. Toch schijnt de zon nergens zo vaak als hier. Julianadorp behoort tot het gebied met de meeste zonuren van Nederland.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen