Ga naar de homepage

Camping Europa Silvella *****

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
8,9
211 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Direct gelegen aan het Gardameer
  • Uitgebreid animatieprogramma
  • Waterpret in zwembad
  • Pizza eten met uitzicht
  • Fietsvriendelijke camping
  • Wijnbouw, bergsport en cultuur

De streek rondom Camping Europa Silvella staat bekend om wijnbouw, watersport, bergsport en cultuur. De camping ligt direct aan het Gardameer en vlak bij de dorpen Manerba del Garda en San Felice del Benaco. Plaatsen als Saló, Limone, Peschiera en Brescia liggen iets verderop. Op Camping Europa Silvella komen in het hoogseizoen veel gezinnen met kinderen en is er uitgebreide animatie. Ook worden er veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd. In het laagseizoen komen er juist veel rustzoekers en is er minder vertier te vinden.

Toon meer

Om bij Europa Silvella te komen, neem je op de A4 de afslag Desenzano richting Salò. Dit doe je via de SS572 of via de A22 (afslag Trento) richting Riva via de SS45bis. Daarna ga je richting Salò langs het meer. Bij Salò wordt de camping goed aangegeven. De weg naar de camping is een goed berijdbare weg. De camping heeft een mooi verzorgde entree.

Direct vanaf je kampeerplek het meer in

Bij de receptie word je vriendelijk en deskundig te woord gestaan. De medewerkers hier spreken allerlei verschillende talen, ook Nederlands. Er zijn verschillende soorten kampeerplaatsen op de camping. De lager gelegen plekken liggen direct aan het water. De hoger gelegen plekken en huuraccommodaties hebben een panoramisch uitzicht over het Gardameer. De plaatsen zien er allemaal mooi verzorgd uit. Ze zijn ruim en afgescheiden met struiken en hagen.

De verhouding tussen de toerplaatsen en verhuuraccommodaties is goed in balans. Voor de verhuur zijn er diverse mobilhomes, chalets en luxe tenten. Het sanitair is mooi en wordt goed onderhouden. Het sanitairblok bij het meer is in 2017 nog vernieuwd.

Waterpret in zwembad of Gardameer

Er zijn drie zwembaden op Camping Europa Silvella. Een voor volwassen, een voor kleuters en een peuterbadje. De zwembaden hebben speelse, ronde vormen. Rondom staan ligbedden en parasols. Het meer zelf biedt natuurlijk ook veel recreatiemogelijkheden. Je kunt er uiteraard zwemmen en zonnen, maar ook surfen, zeilen en waterskiën. Voor een sportief moment op de camping zijn er een tennisbaan, een voet- en volleybalveld en een kegelbaan. Ook leuk: speel een potje 'rond de tafel' op de tafeltennistafels! Verder vind je enkele fitnesstoestellen op de camping en is er een speeltuin voor kinderen.

Het recreatieteam organiseert veel activiteiten, zoals excursies, sportcursussen, spelletjes en wandelingen. Kinderen kunnen naar de miniclub en in de avond zijn er shows. Vanaf Camping Europa Silvella kun je er ook perfect zelf een dag opuit trekken om steden als Verona, Montova of Brescia te bezoeken. Stuk voor stuk aanraders!

Pizza eten met uitzicht

In de campingwinkel heb je veel keuze aan producten. De pizzeria beschikt over een groot terras met uitzicht over de golf van Manerba del Garda. Je kunt er naast pizza’s ook traditionele gerechten krijgen. De poolbar annex snackrestaurant is gelegen direct naast het zwembad. Hier geniet je van een ontbijtje, een verkoelend drankje, een ijsje of een mediterraan gerecht.

Fietsvriendelijke camping

Camping Europa Silvella maakt deel uit van het Garda Bike Hospitality-netwerk. Enkele accommodaties zijn speciaal gericht op fietskampeerders. Zo is er een werkplaats, een fietswasserette, een fietsenstalling met videobewaking en een fitnessruimte. In het restaurant worden op aanvraag ook speciale gerechten en meeneempakketjes klaargemaakt. De campingwinkel heeft ook energierijke, versterkende en proteïnerijke producten van diverse merken in het assortiment, ideaal voor tijdens een lange fietstocht.

Bekijk campingwebsite 
  • €25 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

D. Dua

"Deze grote camping is aangelegd op enige flinke terrassen. Mooi aangelegde zwembaden. Zeer veel animatie. Afgebakende plaatsen door planten en struikjes. Kindersanitair aanwezig. Voorzieningen voor wielertoeristen. Fitnessruimte en minimarkt. Modern sanitair aan het meer. Verschillende sportvelden (beachvolley o.a.), zes coco-tenten. Mini voetbalveld, hondendouche, glampingtenten, boeien, twee aanlegsteigers en trailerhelling. Lekker eten op het terras met zicht op het meer. Speeltuin. Milieuvriendelijk met 142 zonnepanelen."

Inspecteur Dhr. D. Dua

D. Dua

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792421

Beoordelingen (211)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,9

Sanitair
8,8
Personeel
9,2
Prijs-kwaliteitverhouding
8,8
Kindvriendelijkheid
8,9
Entertainment
8,6
Sportfaciliteiten
8,8
Zwembad
8,9
Eten en drinken
8,8
Omgeving
8,8

Wilma E, op deze camping in september 2023

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Er wordt door Italianen best hard gereden op de camping zelf dat vind ik een min punt .
Minpunten - De omgeving
Bron: Ctoutvert

melanie L, op deze camping in augustus 2023

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Nette camping (helemaal ondanks aanwezigheid van heel veel honden) receptie goed bemand met aardig personeel
Minpunten - Winkeltje te klein in verhouding met de camping . Voor tieners op voetbal, volleybal en zwemmen na niets te doen en heel jammer dat het zwembad heel vroeg gesloten is .
Op sommige plekken is camping heel erg stijl

Bron: Ctoutvert

Rutger K, op deze camping in augustus 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Zwembad/strand
Minpunten - Een barretje op de camping die savonds open is miste ik
Bron: Ctoutvert

Heidi L, op deze camping in juli 2023

9,5

Pluspunten - Het meer.zwembad..vriendelijkheid van personeel. Het restaurant.
Minpunten - Min puntje maar daar kunnen jullie niks aan doen. Dart winkeltje niet vooraan ligt. Moesten nu altijd berg na onder bij garda meer.
Bron: Ctoutvert

Leon E, op deze camping in mei 2023

9,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Mooi zwembad, goede voorzieningen, prima restaurant, aardig personeel
Minpunten - Het is wel echt een honden camping (wij hebben er geen). Stoor me er ook niet echt aan, maar als je het minder op honden hebt is dit niet je plek.
Bron: Ctoutvert

Jan V, op deze camping in april 2023

9,3

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Ontvangst is hartelijk, de omgeving is mooi, sanitair is schoon. Gras op de plaats was heerlijk!
Minpunten - Inkijk algemeen in de toiletgebouwen, veel blaffende handen, er wordt de hele dag met auto’s over het grindpad gereden, ook van het personeel. Geen rustige camping. De plaatsen schuin, dus caravan moeilijk recht te zetten.
Bron: Ctoutvert

Jacqueline, op deze camping in oktober 2022

8,1

Reisgezelschap: Paren

Prachtige, grote camping met, voor Italiaanse begrippen, ruime plaatsen. Fijn zwembad en ook de mogelijkheid om aan het meer te verblijven. Restaurant is heel erg goed.

Rudolf H, op deze camping in september 2022

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De omgeving
Bron: Ctoutvert

ton, op deze camping in september 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

prachtig aan oever van gardameer gelegen goedverzorgde camping. niets op aan te merken.

Eric V, op deze camping in augustus 2022

8,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Fijne camping, 2 dagen langer gebleven, voorzieningen prima op orde, zwembad aanwezig met voldoende ligstoelen, geen strandmogelijkheden (kiezels)
Minpunten - Alle activiteiten stoppen om 22 uur, voor tieners een uur te vroeg
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 65,40
Richtprijs 2
€ 87,40
Openingsperiode *
22-03-2024 t/m 14-10-2024
Oppervlakte
7,7 ha
Hoogteligging
67m
Aantal toerplaatsen
172 (50 - 136m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
5
Aantal huuraccommodaties
162
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:900 m2
    • periode:25-04/23-09
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
  • Stacaravans
    • aantal:141
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Seniorenkorting
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:4 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Stranddouches
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:141
  • Bungalows/chalets
    • aantal:1
  • Appartementen
    • aantal:4
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:8
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:8
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:900 m2
    • periode:25-04/23-09
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:90 m2
    • periode:25-04/23-09
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
Wellness
  • Whirlpool
  • Hydromassage
Strand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Waterskiën toegestaan
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:90 m2
    • periode:25-04/23-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels | Duits
  • Kindersanitair
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Tennis
  • Fitnessruimte
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:5 km
    • aantal:18
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Televisie
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
  • Direct aan meer/recreatieplas gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 4 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:4001 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 15° 16.7° 16.9° 18.6° 19.3° 18.4° 15.7°
Min 12.9° 11.3° 11.8° 12° 12.3° 11° 8.2°
Neerslag 55% 10% 10% 5% 5% 85% 95%
Windrichting ZW Z Z ZW ZO ZO W
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 86% 60
Feb 81% 54
Mrt 75% 64
Apr 76% 69
Mei 73% 92
Jun 71% 75
Jul 72% 73
Aug 72% 85
Sep 75% 62
Okt 79% 84
Nov 85% 79
Dec 86% 54

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Europa Silvella
    Via Silvella 10
    25010 / San Felice del Benaco
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°34'28"N 10°32'54"E
  • A4, afslag Desenzano ri Salò via de SS572 of de A22 afslag Trento ri Riva via de SS45bis. Dan ri Salò langs het meer. Bij Salò camping goed aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Europa Silvella boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.europasilvella.it

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Europa Silvella. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Europa Silvella *****

Camping Europa Silvella
Camping Europa Silvella
Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella
Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella Camping Europa Silvella

Camping Europa Silvella *****

Camping Europa Silvella
Camping Europa Silvella

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen