Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Vias in Frankrijk

Campings in Vias, in het Zuid-Franse departement Languedoc-Roussillon aan de Middellandse Zee, liggen vaak direct aan het strand. Wijngaarden, olijfbomen, het Canal du Midi en bijzondere natuurreservaten liggen op een steenworp afstand van de campings. Vias zelf is een knus Mediterraans stadje, uiteraard met boulevard vol leuke winkeltjes.

Lees meer

Tips Vias
•    Volg een rondleiding en doe mee aan een proeverij op een wijn- of olijfgaard 
•    Wandel of fiets door de waterrijke natuur van natuurreservaat Le Clôt de Vias
•    Maak een boottochtje op het Canal du Midi

Campings Vias: direct aan zee kamperen
De meeste campings in Vias en de omgeving liggen aan het strand van de Middellandse Zee. De zee heeft hier een baai gevormd met fijn zand, ideaal voor een dagje luieren op uw strandstoel en zwemmen in het warme water.

Vanuit uw camping in Vias kunt u fietstochtjes door de omgeving ondernemen, langs landhuizen en wijngaarden en door natuurreservaten. Vijf verschillende routes zijn duidelijk aangegeven en veelal vlak.

Heeft u geen eigen caravan, camper of tent? Vias telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren.

Bezienswaardigheden in Vias
Vias is een klein stadje in een gebied vol wijngaarden. U kunt hier lekker shoppen in de winkeltjes op de ronde marktplaats met zijn historische gevels en aan de strandboulevard. Drie van de vele bezienswaardigheden in Vias:

•    Canal du Midi
Zowel varend op het water als slenterend langs de schaduwrijke oevers van het Canal du Midi is het genieten. U kunt een rondleiding volgen over dit kanaal, dat in de zeventiende eeuw is aangelegd door meer dan 12.000 arbeiders.
•    Indoor speelparadijs Europark
Met de (klein)kinderen kunt u naar het Europark. Dit speelparadijs is overdekt – een leuk uitje dus, onafhankelijk van het weer. Vias biedt hier vermaak voor de kleintjes.
•    Wijn- en olijvenproeverijen
Bij wijngaard Domaine Saint-Pierre in Vias kunt u proeven van de lekkerste wijnen. Bij Moulin du Mont Ramus, op nog geen tien kilometer van Vias, zijn proeverijen van olijven, olijfolie en allerlei aanverwante producten. 

Weer in Vias
In de zomermaanden is het in Zuid-Frankrijk heerlijk toeven op de camping. Vias kent dan temperaturen tussen de 25 en de 30 graden met weinig regen. Het weer in Vias biedt in het voor- en naseizoen de temperaturen van rond een aangename 20 graden. In augustus is het water op zijn warmst: bijna 25 graden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen