Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Rockanje: langgerekte stranden en unieke duingebieden

De Zuid-Hollandse badplaats Rockanje ademt rust en ruimte. Het unieke duingebied en de schone, langgerekte stranden zijn een heerlijke plek om even tot rust te komen, te ontspannen aan de Noordzee en te genieten van de natuur. De campings in Rockanje liggen nooit ver van het strand waardoor je heel gemakkelijk je handdoek uitrolt op het zand of geniet van een hapje en drankje in een van de strandpaviljoens. Door de zandbanken voor de kust is de zee hier relatief rustig en kunnen ook de kinderen veilig spelen en zwemmen in het water.

Bewonder de natuur

Behalve voor een fijne strandvakantie, kun je in Rockanje ook je hart ophalen als je houdt van de natuur. Het strand, de duinen, de achterliggende bossen en de polders zorgen voor heel veel variatie. De vele plant- en diersoorten maken het Voornes Duin zelfs één van de meest soortenrijke duingebieden van West-Europa. Of steek de Haringvlietdam over en ga vogels spotten in vogelreservaat Scheelhoek. Je fiets of wandelschoenen moeten dus absoluut mee. En met de gezellige jachthaven van Hellevoetsluis en de mooie vestingstad Brielle (Den Briel) is er ook in de omgeving genoeg te zien.

Zonnen en uitwaaien

Rockanje kent een gematigd zeeklimaat. Evenals elders aan de Noordzeekust zorgt dit voor milde winters en gematigde zomers. Vergeleken met de rest van Nederland, wordt het er niet vaak extreem koud of warm. Toch kan het kwik in de zomermaanden ook hier flink stijgen en dan is het wel zo fijn dat het water wat verkoeling biedt. Bovendien ligt het strand op het zuiden, waardoor je er optimaal geniet van de zon. In het voor- en najaar zijn de stranden juist een fijne plek om even uit te waaien aan zee.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen