Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Droogdok Jan Blanken

Hellevoetsluis is een gezellige havenplaats op het dubbeleiland Voorne-Putten. De plaats ligt in Zuid-Holland aan het Haringvliet en was vroeger een marinehaven. Je vindt het zeeleven er nog overal terug. Zo heeft Hellevoetsluis maar liefst zes jachthavens. Ook het droogdok Jan Blanken is erg boeiend. Het eeuwenoude droogdok is gebouwd door Jan Blanken en bestaat uit twee delen. Een deel voor onder andere onderhoudsbeurten en het andere deel voor grote reparaties. Je kunt het dok in het echt bewonderen. Het is nog steeds in gebruik.

De stranden bij Hellevoetsluis

Wil je meer weten over de geschiedenis van Hellevoetsluis? Breng dan een bezoek aan het Stadsmuseum. Bij Historyland ga je nog verder terug in de tijd. Leer over de ijstijd, neem plaats in een gevechtshelikopter of bezoek het history park. Dit museum is interactief en ook leuk voor kinderen. Liever een dag aan het water? In de buurt van vestinghaven Hellevoetsluis liggen een paar stranden. Bezoek bijvoorbeeld het Quackstrand of het Piratenstrandje met een piratenboot. Kinderen kunnen hier uitgebreid spelen. Ook het badstrand Rockanje ligt in de buurt (10 km).

Wind en watersport

Voor een dag vol wind en watersport zit je in de jachthavens van Hellevoetsluis goed. Zeilen, varen of kiten, het Haringvliet biedt keuze genoeg. Ook de natuur van deze voormalige zeearm is prachtig. Wandel door natuurgebied Beningerslikken en bewonder de trekvogels. Het bijzondere van dit gebied is dat de natuur is veranderd sinds de afsluiting van het Haringvliet. Andere interessante uitjes zijn een bezoek aan de Tweede Maasvlakte, Rotterdam, de vuurtoren van Hellevoetsluis en Nationaal Brandweermuseum. Heb jij al een plekje geboekt op een camping in Hellevoetsluis?

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen