Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Brielle: vestingstad vol rijksmonumenten

Brielle (bij sommigen wellicht beter bekend als Den Briel) is een stad in het zuiden van Zuid-Holland, niet ver van de grens met Zeeland. Brielle kent een roerige geschiedenis met het jaar 1572 als absoluut hoogtepunt. Toen veroverden de Watergeuzen het stadje op de Spanjaarden. Deze ‘inname van Den Briel’ is een van de bekendste gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog. Dit word nog steeds herdacht tijdens de jaarlijkse Kalknacht. Tegenwoordig kun je in Brielle de geschiedenis herleven in het Historisch Museum of een kijkje nemen bij de vele rijksmonumenten.

Cultuur en historie

Brielle telt wel vierhonderd rijksmonumenten, waaronder de Sint-Catharijnekerk, talloze huizen met allerlei bijzondere gevels en de stadswallen/omwallingen. Enkele andere gebouwen van historische waarde zijn de kapel van het Sint Jacobsgasthuis, de Begijnhofkapel, de Geuzenkerk, het Arsenaal, het stadhuis en de oude stadsgevangenis. Een stadswandeling is de perfecte manier om alle gebouwen en monumenten te bekijken. Boek een wandeling met een gids om zo veel te leren over de boeiende geschiedenis van Brielle.

Kamperen in Brielle

De twee campings in Brielle liggen allebei aan het Brielse Meer. Camping en Jachthaven De Meeuw ligt aan de kant van Brielle zelf. Vanaf de camping loop je in nog geen kwartiertje naar het centrum. Als je een boot hebt, is dit een perfecte camping vanwege de aanwezige jachthaven. Camping De Krabbeplaat is minstens zo leuk. Deze camping ligt namelijk op een eiland in het Brielse Meer! Met een privéhaven, eigen strandje, zwemgedeelte, waterskischool en enkele vissteigers draait alles hier om waterpret.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen