Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings op de Waddeneilanden in Nederland

De vijf Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen met de Waddenzee en enkele onbewoonde eilandjes het Waddengebied. In dit bijzondere en dynamische gebied ontstaan door eb en vloed steeds wisselende landschappen. Dit trekt vele dieren aan, waaronder de zeehond, hét symbool van de Wadden, en talloze vogelsoorten. De Waddeneilanden zijn met hun unieke natuur, uitgestrekte zandstranden en authentieke cultuur een populaire vakantiebestemming voor jong en oud.

Tips Waddeneilanden

●    Op de eilanden vinden talloze evenementen plaats. Combineer een (korte) kampeervakantie eens met bijvoorbeeld het theater- en kunstfestival Oerol op Terschelling, de lammetjesloop op Texel, de Reddingsbootdagen op Schiermonnikoog of de Vuurtorenloop op Vlieland. 

●    Huur een fiets en verken het hele eiland. De Waddeneilanden zijn compact en vaak autovrij of autoluw. Dat maakt de eilanden bijzonder geschikt voor fietstochten. 

●    Voor gezinnen zijn de Waddeneilanden een heerlijke bestemming. Op alle eilanden worden leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals zeehonden kijken, bijvoorbeeld bij Ecomare, huifkartochten of strandjutten. In de bossen en duinen is het heerlijk spelen voor de kleintjes.

Kamperen op de Waddeneilanden

Gezinnen, rustzoekers, vogelaars, jongeren, de Waddeneilanden zijn populair bij een breed kampeerpubliek. Het aanbod aan campings is dan ook groot en gevarieerd, van grote parken met ruime voorzieningen aan het strand, tot rustige boerencampings. Het is de moeite waard om uit het ruime aanbod een camping te kiezen die aan uw wensen voldoet. 

Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

●    Eindeloze zandstranden
Uniek aan de Waddeneilanden zijn de brede zandstranden. Sommige stranden groeien zelfs ieder jaar een stukje, doordat de stromingen in het Waddengebied zand aanvoeren. De stranden van Schiermonnikoog behoren zelfs tot de breedste van Europa. Ideaal voor een zomerse stranddag of om lekker uit te waaien in het voorjaar of najaar.

●    De Vliehors, Vlieland
De Vliehors is een uitgestrekte zandvlakte van meer dan 20 vierkante kilometer op Vlieland, die ook wel de Sahara van het Noorden wordt genoemd. U kunt dit gebied verkennen met de Vliehors Express. Met een stoere truck maakt u een rondrit waarbij u ook een oud drenkelingenhuisje aandoet. 

●    Eilandcultuur
De cultuur en sfeer van de Waddeneilanden is nauw verbonden met de zee. Ervaar dit op de eilanden in leuke uitjes. Beklim bijvoorbeeld een van de vuurtorens. De vuurtorens van Texel, Vlieland en Ameland zijn opengesteld voor publiek. Ook een bezoekje aan een juttersmuseum is een aanrader. Hier verwondert u zich over wat er allemaal aanspoelt op stranden en leert u meer over de cultuur van de eilanden. 

Het weer op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden hebben net als Nederland een gematigd zeeklimaat met milde winters en relatief koele zomers. Het klimaat van de Waddeneilanden wijkt wel wat af omdat de invloed van de zee groter is. Er is vaak meer zon en minder regen dan in de rest van Nederland, ideaal voor een zonnige vakantie met leuke activiteiten. Het kan op de Wadden soms aardig waaien. De duinen vormen een natuurlijke beschutting tegen de wind. Hier kan het soms een stuk warmer zijn dan op meer open plekken. 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen