Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Texel in Nederland

Het eiland Texel is het grootste Nederlandse eiland van de Waddenzee. Op een camping in Texel heeft u mogelijkheden tot een actieve of ontspannen vakantie. In Texel is het leuk om een fietstocht te maken of een stranddag te beleven. De dorpen zorgen voor een gezellige sfeer tijdens uw vakantie op de camping. Texel heeft voor iedere kampeerder wat te bieden!

Tips 

•    Bezoek Den Burg, het grootste dorp van Texel 
•    Ga winkelen en een terrasje pakken in de Koog
•    Geniet van een wandel- of fietstocht door de natuur
•    Beleef historie in het Walvisvaardersmuseum van Den Hoorn

Campings 

Op een camping in Texel kunt u met uw eigen tent of kampeermiddel verblijven. Het is echter ook mogelijk om een accommodatie te huren. De campings in Texel hebben vaak een speeltuin of zwembad. Hier kunnen de kinderen fijn spelen. 

Vindt u het leuk om op vakantie te fietsen? Texel is dan de ideale bestemming. Er zijn verscheidene fietsroutes waarmee u het eiland kunt ontdekken. Geniet tijdens het fietsen of wandelen van de rustgevende natuur. 

Bezienswaardigheden 

Uiteraard geniet u tijdens het kamperen van de uitgestrekte velden met schapen, het mooie bosgebied en het zandstrand. Er is echter ook veel gezelligheid in de dorpen te vinden. 

•    Den Burg
Een grote plaats op Texel is Den Burg. Deze plaats is zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie. In Den Burg vindt u een mooie oude kerk, leuke winkels en veel gezellige restaurants en terrassen. 

•    De Koog
Rondom de Koog liggen verschillende leuke campings. De Koog is een badplaats met een winkelstraat en gezellige restaurantjes en cafés. Er is hier na een dagje strand altijd wel iets te beleven. 

•    Den Hoorn
Houdt u van cultuur op vakantie? Texel heeft dit te bieden in Den Hoorn. U kunt hier voor een kleine bijdrage het Walvisvaardershuisje bezichtigen. In het museum zijn 3 eeuwen historie zichtbaar. 

Op het eiland is er kortom voor iedereen wat te beleven in de buurt van de camping. Texel heeft mogelijkheden tot fietsen, wandelen, cultuur, winkels en strand. Dit zijn de ideale ingrediënten voor een onbezorgde vakantie!

Het weer

In de zomermaanden is het goed vertoeven op een camping. De temperatuur kan oplopen tot 24 graden Celsius. Kans op het warmste weer heeft u in augustus, de watertemperatuur ligt dan rond de 18 graden Celsius. In het laagseizoen kan het erg koud zijn op het eiland. Een frisse strandwandeling is in deze maanden erg leuk. 

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​