Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

De zonnigste campings van Nederland vind je op Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Op dit leuke stukje Nederland vind je prachtige stranden, mooie en unieke natuur, en leuke dorpjes. En dan is dit ook nog het zonnigste plekje van Nederland! Ideaal voor een kampeervakantie. Wie midden in de Texelse natuur wil kamperen kan in een van de duin- of boscampings terecht. Liever een wat minder avontuurlijke camping, dicht bij de dorpjes? Ook dat kan! Maar waar je op Texel ook je vakantie viert, de natuur is nooit ver weg.

Die natuur op Texel is erg divers. Texel heeft officieel meer dan veertig verschillende natuurgebieden. De meeste van die natuurgebieden liggen in het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit immense natuurpark ligt langs de hele Noordzeekust van Texel. Het park wordt doorkruist door talloze leuke wandel- en fietspaden. Vanaf jouw vakantieadres op Texel sta je vaak binnen een paar minuten midden in de natuur.

In het Nationale Park vind je ook een van de bekendste en meest geliefde natuurgebieden van Texel: De Slufter. Dit is de enige plek in Nederland waar de Noordzee letterlijk door de duinen heen stroomt. Hierdoor is achter de duinen een uniek natuurgebied ontstaan waar je bijzondere vogels en andere wilde dieren kunt bewonderen. Er zijn diverse wandelroutes door het gebied en het is zelfs redelijk goed toegankelijk als je wat minder goed ter been bent.

Zeven unieke waddendorpjes

Op Texel vind je zeven dorpjes met allemaal hun eigen karakter. Van het prachtige oude dorpje De Waal, waar je kunt genieten van prachtige kleine oude huisjes, tot en met Den Burg, de bruisende hoofdstad van het eiland. Ook de andere dorpjes zijn meer dan de moeite waard. Het badplaatsje De Koog is dé plek voor een avondje stappen. Het eiland is maar twintig bij acht kilometer groot, dus vanaf de camping fiets je zo naar elk dorpje. Als het weer een beetje meewerkt natuurlijk.

De zonnigste plek van Nederland

Texel heeft een gematigd zeeklimaat, net als de rest van Nederland. Maar wist je dat het op Texel gemiddeld veel zonniger is dan in de rest van Nederland? Het zuidelijkste puntje van Texel is zelfs de zonnigste plek van Nederland! Vooral in het voorjaar en najaar kun je als zonaanbidder prima op Texel terecht. Het waait wel wat vaker en harder, maar de meeste Texelse campings liggen op relatief rustige plekken, lekker in de luwte. En bijna alle terrasjes bieden je genoeg beschutting. En als je dan uit de wind zit, dan is het heerlijk genieten van de zon!

Sportief de natuur in

Naast genieten van de zon en de natuur kun je op Texel ook prima terecht voor een actieve vakantie. Het eiland ontdek je het beste op de fiets. De afstanden zijn relatief kort en er zijn overal leuke cafeetjes te vinden. Ook kun je de natuur nóg sportiever ontdekken, huur een mountainbike en duik de bossen in! Of neem eens een lesje kitesurfen en vlieg over de golven! Ook spannend: maak met een paard een strandrit! Wie droomt daar nou niet van? Bij diverse maneges kun je een begeleide rit boeken. Zit je liever rustig? Dan is een huifkarrentocht ook erg leuk. Op de meeste stranden kun je het hele jaar door met je hond terecht.

Je bezoek aan Texel is compleet met een dagje Ecomare. Dit natuurcentrum met zeehondenopvang is erg leuk en leerzaam voor jong en oud. Het Schipbreuk en Juttersmuseum Flora bij De Koog en de Schapenboerderij bij Den Burg zijn ook erg leuk om te bezichtigen. Wie weet mag je wel even met de lammetjes knuffelen!

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen