Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Het Waddeneiland voor sportieve genieters

Terschelling is na Texel het populairste Waddeneiland. En dat is niet gek. Terschelling kent een kleurrijke geschiedenis, heeft prachtige dorpjes en mooie natuurgebieden. En een keer per jaar is Terschelling hét culturele hart van Nederland tijdens het Oerol-festival. En heb je de prachtige Waddenzee en een heerlijk zandstrand aan de Noordkust om ook nog optimaal te genieten van de zee. Houd je ook nog van lekker eten? Dan zit je op Terschelling helemaal goed. De cranberry’s die op het eiland groeien worden op vele manieren verwerkt in de restaurants op het eiland.

Geniet te voet of op de fiets van de natuur

Terschelling is een lang en dun eiland, tussen Vlieland en Ameland in. Bijna tachtig procent van het eiland bestaat uit duinen en kwelders. Allemaal puur natuur dus! Het is dus ook nooit ver lopen of fietsen om vanaf de camping in midden in de natuur te staan. Het grootste dorp is West-Terschelling, daar vind je de bekende vuurtoren Brandaris en vele leuke winkeltjes en restaurantjes. Dit is ook de plaats waar de veerboot vanuit Harlingen aanlegt.

Terschelling is erg geschikt voor fiets- en wandeltochten. Je vind hier meer dan 70 kilometer fietspaden en nog eens 200 kilometer aan wandelpaden! Daar ben je de hele vakantie wel zoet mee. Ook leuk en leerzaam zijn het Wrakkenmuseum of een tocht langs de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Lekkerbekken die van de natuur houden kunnen regelmatig mee met een wildplukexcursie van de boswachter.

Echt (lekker!) waddenweer

Op Terschelling ervaar je de Wadden op zijn best. De winters zijn wat minder koud dan in de rest van Nederland. En in de zomer is het net wat minder warm. In de herfst en winter valt er meer regen en kan de wind het af en toe guur aan doen voelen. Maar met name in de lente en de vroege zomer is het vaak een stuk droger dan in de rest van Nederland. Wie er in het voorjaar graag op uit trekt richting de camping kan dus prima op Terschelling terecht.

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen