Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Zwolle: historische Hanzestad aan de IJssel

In het westen van Overijssel ligt de historische Hanzestad Zwolle. De stad ligt dicht bij de grens met de provincie Gelderland en met de IJssel, het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht lopen er maar liefst drie rivieren door en rondom Zwolle. Al dit water zorgt ook voor de nodige waterpret, zoals je op zonnige dagen zult merken aan de Wijthmenerplas of de Milligerplas. En natuurlijk levert het ook mooie landschappen op. Je fiets en de wandelschoenen moeten dus absoluut mee als je gaat kamperen in Zwolle.

Rondje door de regio

De regio rondom Zwolle kenmerkt zich namelijk door uitgestrekte weides en kronkelende rivieren. Afgewisseld met gezellige plaatsen als Hasselt, Dalfsen, Ommen, Heino en Raalte, zorgt dit voor een mooie wandeling of fietstocht. Wil je wat meer de natuur in? Ga dan naar de heidenvelden van de Lemelerberg, wandel door de veenmoerassen in Nationaal Park Weerribben-Wieden of trek eropuit door de weelderige natuur in de Veluwe.

Ook in de Zwolle zelf valt genoeg te ontdekken. De stad kent een rijke historie waarvan je met name in de oude binnenstad – prachtig omringd door de stadsgracht – nog veel terugziet. De Sint-Michaëlkerk, de Sassenpoort en de Onze Lieve Vrouwentoren trekken veel bekijks en liggen ook nog eens dicht bij elkaar. Vanaf het terras op de Grote Markt zie je de bouwwerken boven de stad uittorenen. Ook het Museum de Fundatie ligt binnen de oude stadskern. Dit museum voor beeldende kunst is te herkennen aan de bijzondere koepel bovenop het dak.

Culinaire verrassingen

De hoofdstad van Overijssel staat ook bekend om de culinaire verrassingen. In de oude binnenstad vind je het befaamde sterrenrestaurant De Librije, maar er zijn nog veel meer prima restaurants en gezellige eetcafés waar je heerlijk kunt tafelen. Er zijn zelfs speciale Smaakroutes om te smullen van Zwolse specialiteiten als Zwollenaartjes en Zwolse Balletjes.

Verkoeling en ijspret

Evenals de rest van Nederland kent Zwolle een gematigd zeeklimaat. Dit zorgt vaak voor aangename zomers en milde winters. En mocht het toch een keer erg warm (of koud) worden, dan zorgt het vele water in de buurt altijd wel voor wat verkoeling of ijspret. De neerslag is vrij gelijkmatig over het jaar verdeeld, maar kijkend naar het gemiddelde behoort Zwolle toto de drogere plaatsen van Nederland.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen