Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Dalfsen: parel in het Vechtdal

De middelgrote gemeente Dalfsen ligt in Overijssel, tussen Zwolle en Ommen. Je bent hier in het zogenaamde Vechtdal, de natuurlijke regio tussen Gramsbergen (dicht bij Duitsland) tot aan Zwolle. Door dit gebied loopt de rivier de Overijsselse Vecht. Dalfsen is een fijne kampeerbestemming om tot rust te komen en al het moois van het Vechtdal per fiets, te voet of in een bootje te ontdekken. Historische plaats Dalfsen is een oud dorp met wortels tot diep in de dertiende eeuw. Tegenwoordig kun je nog steeds iets van die geschiedenis terugzien, bijvoorbeeld in enkele oude woningen, molens, monumenten, kleine straatjes en kerken, waaronder de Nederlands Hervormde Kerk en de Rooms-Katholieke Cyracuskerk. Met voldoende winkels, restaurants en supermarkten kun je er alles vinden om je vakantie comfortabel te maken.

Beeldende kunst

Bij binnenkomst in Dalfsen kom je de Blauwe Bogen Brug tegen. Dit kenmerkende kunstwerk uit 1995 wordt ’s avonds mooi verlicht. De brug over de Vecht is inmiddels een symbool van Dalfsen geworden. Nog zo’n kunstwerk is de Zwevende Kei (gemaakt in 2000), gelegen niet ver van het station. Een grote zwerfkei balanceert op een brokstuk van een antieke zuil. Het kunstwerk is van ver te zien en daarom een handig oriëntatiepunt tijdens een wandeling of fietstocht.

De natuur in

Ondanks het gezellige centrum en de beeldende kunst komen de meeste toeristen naar Dalfsen vanwege de natuur. Diverse wandel- en fietsroutes stellen je in staat om het Vechtdal helemaal in je op te nemen: de grote bossen, uitgestrekte velden en natuurlijk de rivier de Vecht. Fietsen en wandelen in en rondom Dalfsen is daarom echt een feest. Er zijn diverse mooie wandelingen te maken, waaronder een route langs de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht (beginpunt: station Dalfsen).

Fietsers kunnen hun hart ophalen tijdens de ‘Kastelenroute Dalfsen’ (30,2 km) met als startpunt kasteel De Leemcule of tijdens ‘Rondje Dalfsen-Ommen’ (40,6 km) met meerdere startpunten. De routes zijn gemakkelijk te volgen omdat er gebruik wordt gemaakt van knooppunten. Meer informatie en fiets- en wandelkaarten vind je bij het toeristische-informatiepunt van Dalfsen. Een camping in Dalfsen is de perfecte plek om een fietstocht te beginnen. Kies bijvoorbeeld voor de gezellige familiecampings Starnbosch of Het Tolhuis. Daar is genoeg te doen voor jong en oud! 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen