Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings aan het water in hartje Vechtdal

Kamperen in Ommen betekent kamperen in de natuur. Ommen ligt in de landstreek Salland, in het hart van het Vechtdal. De naam zegt het al: door dit natuurgebied stroomt rivier de Vecht. Veel van de campings in Ommen liggen dan ook vlak bij het water. De mooiste manier om Ommen en omgeving te verkennen? Vanaf de rivier, natuurlijk. Huur een kano, motorbootje of sloep voor een natte ontdekkingstocht. Blijf je liever op het droge? Ook dan is er in Ommen genoeg moois te zien. Net onder het centrum ligt Huize Het Laer. Nu vooral een prachtige trouwlocatie, vroeger een van de vele havezaten in Overijssel. In deze versterkte landhuizen of boerderijen woonden adellijke families.

Ommetje Coevorden-Ommen

Fanatieke wandelaars kunnen goed uit de voeten in Ommen. Door de Overijsselse stad loopt namelijk het Pieterpad. Nederlands bekendste wandelpad brengt je vanuit Ommen via Hardenberg naar Coevorden. De afstand is veertig kilometer, dus een klein ommetje is het zeker niet. Wel is de route heel fraai. Je loopt over rivierduinen en door bossen, langs havezaten en oude boerderijen. Haal je het wandelend niet tot Coevorden? Geen probleem. Dan stap je in tussenstation Hardenberg gewoon de bus in. Die brengt je verder naar het middeleeuwse Drentse vestingstadje.

Sahara in Salland

Rivierduinen, zandverstuivingen, vennetjes, stuwwallen en bossen. Alle soorten landschappen komen bij elkaar in het Vechtdal. Midden in het natuurgebied ligt zelfs een stukje Sahara. Twintig hectare groot is deze enorme Overijsselse zandbak. En een ideale plek voor een gezinsuitje: zandkastelen bouwen kan hier het best. Hoewel het er wel een woestijn lijkt, is het klimaat er niet naar. Allesbehalve, zelfs. Minder zonneschijn dan in de echte Sahara, en vooral meer kans op regen. Maar gelukkig lang niet zo heet. Met een gemiddelde zomertemperatuur van twintig graden is het in Ommen prima kamperen. En valt die typisch Hollandse bui dan toch? Dan zijn er in Ommen genoeg cafés en musea om in te schuilen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen