Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Voorthuizen: rust en natuur in de Gelderse Vallei

Op de rand van de provincies Gelderland en Utrecht ligt Voorthuizen. Het dorp ligt iets ten westen van de Veluwe, in de Gelderse Vallei. De campings en vakantieparken liggen vaak in een mooie, rustige omgeving maar dienen als ideaal vertrekpunt voor een dagje uit in de regio. Neem zeker ook de fiets mee – of huur er eentje – zodat je tochtjes kunt maken naar omliggende dorpen als Garderen, Harskamp en Otterlo. Andere leuke gezinsuitjes zijn de binnenstad van Amersfoort, aapjes kijken in de Apenheul of dolfijnen spotten in het Dolfinarium.

Uitstapjes naar de Veluwe

De natuur is ook een grote trekpleister in dit gebied. In de buurt van Otterlo ligt een van de ingangen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op de wandelroutes door het park geniet je van bos, heide, vennen en zandverstuivingen. Misschien kom je wel oog in oog te staan met een hert, wild zwijn, ree of vos. Ga je liever een dagje naar het water? Bij recreatiegebied Zeumeren vind je een mooi speelstrand en uitgestrekte ligweides aan het water. Of ga iets noordelijker voor een dagje waterpret op Strand Nulde.

Regen en zonneschijn

Voorthuizen ligt centraal in Nederland en dus is ook het weer een goede afspiegeling van het landelijke gemiddelde. Dat betekent milde winters en aangename zomers. Zeker in het voorjaar en de zomer is ook het zonnetje vaak aanwezig. En om de natuur mooi groen te houden, valt er zo nu en dan ook een buitje.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen