Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Zadar

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Zadar

Rianne Bakx

Een prachtige omgeving.

Bert van Barneveld

Regio is erg mooi .

Mannes Kruithof

Prachtig, nationaal park Paklenica letterlijk om de hoek. Opnamelocatie van enkele Winnetou films op enkele kilometers is geheel intact gebleven.

Cultuur, historie en een azuurblauwe zee: kamperen in Zadar

Drieduizend jaar aan geschiedenis, tal van bezienswaardigheden én fijn gelegen aan de Adriatische Zee. In het Kroatische Zadar vind je de ideale mix aan geschiedenis, cultuur en ontspanning. Ontdek de historische pareltjes van de havenstad en geniet van de heerlijke stranden aan het azuurblauwe water.

Bezienswaardigheden in het centrum van Zadar

Een bezoek aan Zadar is niet compleet zonder ‘het zeeorgel’ gezien te hebben. Dit kunstwerk aan de kust is een gigantisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de golven. Bezoek het orgel tijdens zonsondergang en je geniet ook ‘de zonnegroet’. Het kunstwerk ligt naast het orgel en creëert iedere avond een prachtige lichtshow.

In het oude omwalde stadscentrum kom je het ene bijzondere gebouw na het andere tegen. Het eeuwenoude Forum Romanum, de Sint-Donatuskerk en de Kathedraal van Sint-Anastasia mag je zéker op je to-do lijst zetten. Beklim de klokkentoren van de kathedraal voor een waanzinnig mooi uitzicht op de stad.

De prachtige stranden in en rondom Zadar

In de buurt van Zadar vind je verschillende fraaie stranden. Een van dé pareltjes is Sakarun, dat op het eiland Dugi Otok ligt. Na een tochtje op de veerboot is het alsof je op een tropisch eiland bent beland. Het zandstrand Kraljičina Plaža in Nin is ook erg fraai. Bovendien is de zee lang ondiep en dus zeer geschikt voor kinderen.

Dichter bij het centrum vind je het populaire Kolovare strand en het Borik strand. Op beide stranden geniet je naast het prachtige water ook van de activiteiten. Van surfen en jetskiën tot banaan rijden en parasailen.

Weer in Zadar

Zadar heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. In de zomermaanden kan het kwik boven de 30 graden uitkomen, in de winter wordt het nauwelijks kouder dan 10 graden. In de wintermaanden kan de Bora-wind wel met flinke snelheid over het land razen.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen