Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Zaton: pareltje aan de Kroatische kust

Zaton is een dorp in het zuiden van Kroatië, in de provincie Zadar. Ondanks dat Zaton nog geen duizend inwoners heeft, is er voor toeristen van alles te beleven. Het dorpje ligt namelijk prachtig aan de baai van Zaton. Je vindt er enkele restaurants en andere horecagelegenheden, een mooie kerk en toren en ook niet onbelangrijk: twee topcampings met ieder hun eigen karakter!

Kamperen aan zee

Hier aan de Kroatische kust is kamperen een feest. Zeker op Camping Zaton Holiday Resort, een luxe viersterrencamping met alles erop en eraan. Wat te denken van 1.200 toerplaatsen, 1.000 camperplaatsen en evenveel huuraccommodaties? Blikvanger is het gigantische zwemparadijs, al is er met de zee op loopafstand een nóg groter ‘bad’ binnen handbereik. De camping ligt in het noorden van Zaton, niet ver van het dorpje Nin.

Als je liever wat rustiger kampeert, dan is Autocamp Peros (gelegen tussen Zaton en Nin) een goede optie. Deze kleine camping heeft knusse plekjes tussen de bomen. Ook hier vind je meerdere zwembaden, maar die zijn wel een stuk kleiner. De camping ligt iets meer het binnenland in, maar nog steeds is het niet ver naar het strand en de zee. Je loopt er in nog geen vijftien minuten naartoe.

Eropuit in de omgeving

Zaton en het nabije Nin zijn fijne dorpjes om in rond te wandelen. Zaton zelf is erg klein, maar je vindt er wel enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder een elfde-eeuwse kerk, een toren en enkele opgravingen. Nin is de oudste koninklijke stad van Kroatië. De plek bestaat al zo’n drieduizend jaar! Een oud fort in Nin getuigt nog steeds van deze indrukwekkende geschiedenis. Bijzonder aan Nin is de ligging op een eilandje.

Zee-orgel in Zadar

Een grotere plaats in de buurt is Zadar. Je rijdt hier in een kwartiertje naartoe vanaf de twee eerder genoemde campings. In dit historische havenstadje zijn de kathedraal, het Romeinse forum, maar ook de vele moderne kunstwerken, interessante bezienswaardigheden. Ja, de hele geschiedenis komt voorbij in Zadar. En in elke straat vind je wel een terras of ijskraam. Neem een groot ijsje en wandel over de Riva Nova. Vanaf deze boulevard is het uitzicht over de Adriatische Zee echt prachtig.

Zadar staat ook bekend om zijn zee-orgel. Dit is een bijzonder muziekinstrument van zo’n zeventig meter lang. Smalle kanalen zijn uitgehouwen in enkele marmeren trappen die in zee uitkomen. Deze kanalen sluiten aan op 35 orgelpijpen. Zodra de golven tegen de trappen slaan, komt er lucht in de pijpen en wordt er elke keer weer unieke muziek geproduceerd. Je moet er maar op komen!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen