Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Krk in Kroatië

Vakantie op een camping in Krk, een fraai eiland in de Adriatische Zee, is vrijwel gegarandeerd zonnig. Kroatië heeft prachtige zomers met veel zonuren, ideaal voor een verblijf op de camping. Krk is een overwegend groen eiland waar u van nog veel meer dan zon, zee en strand kunt genieten! 

Tips Krk

•    Bezoek de historische vestingstad Krk
•    Neem een kijkje bij de olijventeelt in Punat
•    Duik in de onderwaterwereld rond Krk

Campings Krk: direct aan zee!

Campings in Krk zijn vaak direct aan de Adriatische Zee gesitueerd. Een ideale uitvalsbasis voor een zonvakantie. Veel campings op Krk bieden u de mogelijkheid een accommodatie te huren, uiteraard kunt u ook met uw eigen kampeermiddel komen.

Sinds 1980 is het Kroatische eiland met het vaste land verbonden door een lange brug. U reist dus makkelijk met uw auto of camper naar de camping. Krk heeft een afwisselend landschap met veel rotsen, bossen, inhammen en baaien. 

Bezienswaardigheden Krk

Krk wordt ook wel het ‘Gouden Eiland’ genoemd. Het eiland is sinds jaar en dag het centrum van de Kroatische taal en literatuur. Er zijn dan ook vele fraaie musea, gebouwen en steden die een bezoekje waard zijn. 

Hieronder drie voorbeelden waarvoor u uw comfortabele camping in Krk wel moet verlaten:

•    Ommuurde vestingstad Krk
Een absolute must tijdens uw eilandvakantie: Krk, de gelijknamige historische stad bezoeken. Bezichtig de middeleeuwse muren, de fraaie Romaanse en Gotische kerken en geniet van het gezellige stadsleven! 
•    Franciscaner klooster op  Kosljun
Op Kosjlun, een eilandje in het midden van de baai van Punat, staat een Fransiscaner klooster. In de bibliotheek zijn maar liefst 20.000 boeken te vinden, waarvan vele met historische waarde.
•    Grot Biserujka
Bezoek de grot Biserujka tijdens uw kampeervakantie in Krk. De 110 meterlange grot is toegankelijk gemaakt voor toeristen en u kunt hier talloze stalagtieten, stalagmieten en calcinerende pilaren bewonderen!

Ook lekker eten, wijn uit Punat proeven, genieten van de natuur en leuke winkeltjes bezoeken maken uw tijd op een camping in Krk om nooit te vergeten!

Weer op Krk

Krk kent een uitermate aangenaam en mediterraans klimaat. Krk is zeer geschikt als kampeerbestemming en kent in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van 25 tot 30 graden. Dat belooft een zonnig verblijf op de camping! Krk is ook in de lente een fijne bestemming, dan kunt u genieten van de geuren van de opbloeiende natuur.  

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen