Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Primorje-Gorski Kotar

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Primorje-Gorski Kotar

C van der Kooij

Leuk gezellig en het hele eiland is prachtig

hars13

in de regio is van alles te zien aan oude plaatsen maar je moet even zoeken

Don

Eiland erg leuk. Met leuke dorpjes.

Op vakantie op een camping in Primorje-Gorski Kotar 

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar betekent een heerlijke vakantie in Kroatië aan de Adriatische Zee. Naast de diepblauwe zee, de knusse stranden en de stille baaien aan de kust, is er in het binnenland ook van alles te zien en te beleven. Vanaf uw camping in Primorje-Gorski Kotar rijdt u naar gezellige, oude stadjes of rustige bergdorpen.

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar: vakantie aan zee of in de bergen

De naam Primorje-Gorski Kotar verenigt het land en de zee met elkaar. Primorje is afgeleid van het Russische woord voor ‘maritiem’. Gorski Kotar is de naam van het gebergte dat zich uitstrekt van de kust tot in het binnenland. Het is gemiddeld tussen de 700 en 900 meter hoog, met toppen tot aan 1500 meter, zoals de berg Bjelolasica. Hier ligt ook een skigebied en een nationaal park.  

Havenstad Rijeka is de hoofdstad van Primorje-Gorski Kotar. Deze universiteitsstad is de op twee na grootste stad van Kroatië. De voetbalclub van deze stad is één van de grootste clubs van het land. In januari en februari wordt sinds 1982 carnaval gevierd. Hier komen jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers op af.

Tegenover Rijeka ligt Krk, het grootste eiland in de Adriatische Zee. Vanaf uw camping in Primorje-Gorski Kotar rijdt u over de tolbrug naar ‘het gouden eiland’. Op het eiland zelf zijn trouwens ook campings. Het landschap van Krk is over het al gemeen groen, afgewisseld met kale, steenachtige plekken.

Krk is eeuwenlang het middelpunt van de Kroatische literatuur en taal geweest. Op het eiland vindt u tijdens uw kampeervakantie in Primorje-Gorski Kotar vele historische monumenten uit de Griekse en Romeinse tijd. Olijventeelt, schapenhouderij en wijnbouw zijn belangrijke inkomstenbronnen voor de plaatselijke bevolking.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen