Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Die: prachtig dorpje in de Drôme

De Drôme is een departement in Frankrijk populair bij vakantievierders uit heel Europa. Je bent hier in de Provence, waar de lavendelvelden het landschap kleuren en de wijnbouw voor veel inkomsten zorgt. Een karakteristiek plaatsje in de Drôme is Die. Dit drieletterige dorp ligt in een vallei aan de voet van de berg Glandasse (2.041 meter) en aan de rivier de Drôme. In de zomer komen er veel kampeerders naar Die met een voorliefde voor de natuur en voor buitensporten. Die ligt namelijk in het Parc Naturel Régional du Vercors. In de winter binden sportievelingen de lange latten onder voor een wintersportvakantie in een van de skioorden, bijvoorbeeld op de Col de Rousset (20 km van Die).

Doen in Die

Met een fraai centrum vol historische monumenten en bezienswaardigheden is Die leuk om te voet te bezoeken. Zo zijn er Gallo-Romeinse muren uit de derde en vierde eeuw te zien. Ook de toegangspoort, de kathedraal, de abdij en enkele torens doen denken aan lang vervlogen tijden. De wekelijkse markt op zaterdagmorgen is een aanrader. Bijvoorbeeld om Franse kaasjes, vers seizoensfruit en andere lekkernijen te kopen. Sluit het uitje af op een gezellig terrasje tussen de dorpsbewoners. Een vers amandelcroissantje bij je koffie mag niet ontbreken, want dat is hier dé specialiteit. Een origineel uitje is een bezoekje aan de lokale vlindertuin, de zogenaamde Jardin des Découvertes. Van mei tot half september kun je hier tal van tropische vlinders bewonderen. Eind mei vindt er traditiegetrouw een culinair festival plaats in Die, ‘La Clairette’ genaamd.

Kamperen bij Die

In en rondom Die, wat eigenlijk maar een dorp is, liggen maar liefst zes campings. Dit verraadt de populariteit van deze prettige vakantiebestemming. De meeste campings zijn goed bereikbaar vanwege hun ligging aan de D93. Twee campings hebben het helemaal getroffen, want die liggen ook nog eens dicht bij de Drôme. La Pinède bijvoorbeeld, een gezellige gezinscamping waar waterpret mogelijk is in de Drôme of in het zwembad. Met mooie kampeerplaatsen aan het water is vakantie vieren hier een feest. Ook Camping Municipal de Justin ligt aan de Drôme. Deze gemeentecamping heeft een eigen kiezelstrandje waar lekker gespeeld kan worden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen