Ga naar de homepage

Camping de L'Arche ****

Algemene gegevens
8,4
12 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Luxe binnen- en buitenzwembad
  • Zwemmen tussen rotspartijen
  • Tot in de puntjes verzorgd
  • Sfeervol ingericht restaurant
  • Stoomtrein langs camping
  • Bamboebos op 5 kilometer

Camping l’Arche is een luxe camping aan de rivier de Gard. Alles op deze camping is verzorgd en heeft een chique uitstraling. Vanaf hier kun je uitstapjes maken in de natuur of steden en bezienswaardigheden bezoeken. Extra leuk is dat je kunt zwemmen en spelen in de rivier en tussen de rotspartijen. Of neem een duik in het luxe binnen- of buitenzwembad.

Toon meer

De camping ligt aan de rivier de Gard, met mooie rotspartijen, in de buurt van Anduze. De Gard kenmerkt zich door een rivierlandschap met bergen, heuvels en mooie natuur. Je bereikt de camping vanuit Anduze door de richting Saint-Jean-du-Gard te volgen. Voor het hotel arriveer je bij de camping.

Stijlvolle receptie

De camping maakt direct een zeer luxe indruk. Het stijlvolle gebouw van de receptie oogt chic en wordt bemand door een vriendelijk Frans echtpaar. De hele camping is tot in de puntjes verzorgd, met ruime plekken die mooi gelegen zijn.

Een plek waar je nog eens terugkomt

De grasvelden zijn ruim en hebben voor een deel schaduw. In het hoogseizoen zijn hier veel gezinnen met kinderen, waarvan sommige vaker terugkomen. In het laagseizoen vinden veel senioren hier een prettig verblijf.

Zwemmen tussen de rotsen

Er zijn veel voorzieningen, zoals sportterreinen, een luxe binnen- en buitenzwembad en de speeltuin voor de kleintjes. Langs de camping stroomt de rivier. Je kunt van de rotsen in het water springen en zwemmen in de uitsparingen tussen de rotsen. Ondertussen tuft boven je het stoomtreintje langs.

Sfeervol dineren

De winkel heeft een behoorlijk assortiment. Het restaurant, met uitgebreide kaart, is sfeervol ingericht en heeft een mooie ligging. Met name in het laagseizoen is het heerlijk zitten bij de open haard. Je kunt zien dat het sanitair bij het zwembad nog niet lang geleden helemaal is vernieuwd; het is modern en wordt goed schoongehouden.

Met de stoomtrein of naar het bamboebos

Je kunt met de stoomtrein die langs de camping komt een uitstapje maken naar Saint-Jean-du-Gard. Verder zou je zeker de bergen in moeten trekken of een dagje naar zee gaan. Erg leuk om te zien is het nabijgelegen bamboebos.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Van Dael

"Geweldige camping, 5 ultramoderne sanitairblokken, waarvan 2 verwarmd, uniek natuurzwembad in de Gardon. Buiten het seizoen een ideale camping voor gepensioneerden en het hele seizoen geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Gratis verwarmde en overdekte zwemruimte met sauna, squash, bar, solarium, jacuzzi en hammam (stoombad) etc. Gratis Wifi op de hele camping. Van mei-sept. prima restaurant, wat de sfeer van de cp goed "uitademt", prima prijs-kwaliteit verhouding. In het laagseizoen, tijdens de schoolvakanties een ideaal verblijf voor gezinnen."

Inspecteur Mevr. G. Van Dael

G. Van Dael

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792621

Beoordelingen (12)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Sanitair
8,8
Personeel
8,8
Prijs-kwaliteitverhouding
8,2
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
7,8
Sportfaciliteiten
8,2
Zwembad
8,5
Eten en drinken
8,5
Omgeving
8,7

Stefan, op deze camping in augustus 2023

8,9

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Goed onderhouden camping met veel groen. Naast een prachtig zwembad loopt er ook een riviertje achter de camping waar men kan zwemmen, van de rotsen kan springen of visjes kan vangen.

Ben, op deze camping in juni 2023

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Fantastische camping voor jong en oud. Geweldig sanitair, prachtige ligging.

K. Jonker, op deze camping in juli 2022

8,2

Reisgezelschap: Paren

Prachtige camping, goed onderhouden. Mooi en schoon sanitair. Zwembad is heel mooi alleen veel en veel te klein voor de grote van deze camping, wel een mooie nieuwe glijbaan. In het restaurant kunt je echt goed eten. De rivier en het strand waren helaas niet meer van wat het is geweest. Stil staand water, veel alg en het strand was bijna verdwenen. Jammer dat de Nederlandse jongeren avonds zo veel lawaai maakten en daar niets van werd gezegd.

Marga Hartog, op deze camping in juni 2022

8,4

Reisgezelschap: Senioren

De camping is prachtig aangelegd, ruime plaatsen en veel groen. Ligt aan de rivier De Gardon. Heerlijk zwemmen in de rivier. Tevens een prachtig zwembad, zowel overdekt als openlucht. Een speeltuin,trampolies en boven op het sanitair gebouw zijn tafeltennis tafels.
Vriendelijk en behulpzaam personeel. Een restaurant op de camping. Sanitair is schoon en prima, helemaal het nieuwe sanitair gebouw is van alle gemakken voorzien. Zelfs enkele prive badkamers te reserveren.
Daarnaast ook sportieve mogelijkheden, Zowel een volleybal veld, een voetbalveld als een jeu de boule veld.
Ook wasmachines en drogers. De kleine winkel is elke dag geopend tot 10.00u. waar je heerlijke warme broodjes kunt halen, dan wel je brood kunt bestellen.

Ben, op deze camping in juni 2022

8,9

Reisgezelschap: Senioren

Fantastische vakantie gehad, luxe sanitair, ruime plaatsen, mooie omgeving

Jorgen Praet, op deze camping in september 2021

8,6

Reisgezelschap: Senioren

Mooie, ruime plaatsen voor zowel campers als caravans. Net, modern sanitair is nooit veraf. Fantastisch restaurant met vriendelijk, behulpzaam personeel. De omgeving is gewoon fantastisch als je van natuur en rust houdt.

Gerda Zegers, op deze camping in september 2021

9,0

Reisgezelschap: Senioren

een mooie camping met grote staanplaatsen in een parkachtige omgeving. Vanaf de camping zwemmen en van de rotsen springen in de Gardon. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Vanaf de camping mooie fietsroutes in een mooie omgeving. Mooi en schoon sanitair. Anduze is een gezellig dorp met verschillende restaurants en supermarkten Wij komen hier graag in voor- of naseizoen.

Kris Colemont, op deze camping in augustus 2021

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Wij verbleven met onze caravan op deze camping, 1 week in augustus 2021. Het terrein is zeer mooi aangelegd en de ligging is uitstekend want je bent meteen aan de rivier met rotsformaties en waar het water diep genoeg is om te zwemmen. Niet alle campings in de regio hebben zo een ligging. Het zwembad is netjes en verzorgd echter wel kleiner in realiteit dan op de foto\'s van de website. De drie sanitair blokken op het terrein zijn zeer modern en onberispelijk. Het is geen kleine familiale camping maar een goed draaiend bedrijf waar met veel jobstudenten gewerkt wordt wat soms wel duidelijk wordt in de bediening in de horeca. De bezetting tijdens ons verblijf was ongeveer 80% Nederlanders, 10% Fransen, 5% Duitsers en 5% Belgen. Vooral de Nederlanders komen er precies ieder jaar weer terug en velen kennen elkaar wat ze dan ook al van ver laten opmerken. Vele jongeren lopen er rond met beatboxen waar Hollandse meezingers uitklinken. Geen probleem uiteraard het is vakantie voor iedereen en ze doen er niets verkeerd mee. Echter moet je er wel van houden en voor ons dan toch een reden om dergelijke campings in de toekomst te vermijden. Maar nogmaals dit is een persoonlijke keuze en geeft geen afbraak aan al het moois wat de campingorganisatie te bieden heeft. Wees wel gewaarschuwd dat als je jezelf niet in Nederland wil wanen wanneer je in het zuiden van Frankrijk bent je dan best een andere camping kiest.

Johan Steurbaut, op deze camping in juli 2021

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Weinig woorden kunnen ook veelzeggend zijn . Topcamping op alle gebied met een prachtige ligging. Topper

Hein Vanhaverbeke, op deze camping in juni 2020

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Dit is een zeer leuke, mooie, rustige en erg sympathieke camping.
Het is een zeer ruime camping met heel wat mogelijkheden om te staan.
Er zijn plekken meer heel veel zon, maar ook schaduwrijke plaatsen.
Je kan ook opteren om dicht bij de rivier te staan.
Het zwembad is heerlijk. Er is een buitendeel, een gedeelte dat overdekt kan worden bij minder goed weer en een apart deel waar de glijbanen in uit komen.
Het buitendeel is erg ondiep maar ook het deel dat kan overdekt worden is nooit erg diep. In het overdekte deel is er meestal een stroming die het zwemmen wat hindert.
Het is zeker geen zwembad om baantjes te trekken.
Wie wil kan ook in de rivier baden.
Sportfaciliteiten zijn voldoende aanwezig.
Wat ons vooral opviel was de enorme vriendelijke ontvangst en continue bereidwilligheid om te helpen.
De camping is een 3 tal km verwijderd van het centrum en is bereikbaar via een smalle veilige weg. Enkel de laatste 500 m loopt langs een drukke invalsweg. Het loont zeker de moeite om regelmatig in Anduze te gaan eten. Er zijn talrijke goede en betaalbare restaurantjes.
Op de camping is ook een restaurant waar prijs/kwaliteit zeer aanvaardbaar is.
Deze camping is een absolute aanrader.
Wij waren er in juni dit jaar (2020) juist na het Corona gebeuren en de camping was daardoor nog niet voor de helft bezet.
Mogelijk zou onze indruk iets anders zijn mocht deze camping bijna volzet zijn?
Omwille van het begin van het seizoen en Corona was er geen entertainment waardoor de score iets minder maar dat is geen representatieve score.
Al bij al een aanrader.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 71,30
Richtprijs 2
€ 96,30
Openingsperiode *
30-03-2024 t/m 28-09-2024
Oppervlakte
8 ha
Hoogteligging
130m
Aantal toerplaatsen
262 (90 - 150m2)
Aantal camperplaatsen
5
Aantal huuraccommodaties
40
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:400 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemparadijs
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:33
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
  • Privé-sanitair in het sanitairgebouw
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:02-04/26-09
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:02-04/26-09
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:02-04/26-09
  • Pizzeria
    • periode:02-04/26-09
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:02-04/26-09
  • Bar
    • periode:02-04/26-09
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:33
  • Bungalows/chalets
    • aantal:7
  • Koelkasten
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
    • oppervlakte:400 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:400 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:40 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Zwemshorts verboden
Wellness
  • Sauna
  • Whirlpool
  • Stoombad
  • Beautycenter
  • Hydromassage
  • Massage
Strand
  • Zandstrand
  • Kiezelstrand
  • Rotskust
  • Steenachtig strand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Snorkelen
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:40 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Trampoline
  • Springkussen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Tenniscursus
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:6 km
    • aantal:9
  • Squash
  • Boogschieten
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
  • Direct aan rivier/beek gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:5
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
  • Wateraan- en afvoer
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping zonder stroom
    • aantal:7
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping met stroom
    • aantal:8
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 23.2° 21.9° 19.7° 22.2° 23.7° 19.7° 16.3°
Min 10.2° 11.2° 9.6° 8.8° 12° 9.6° 6.5°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 0% 40% 65%
Windrichting NO N Z W N NW N
Windkracht 3 3 3 2 2 3 4

Klimaat

Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 68 5
Feb 71 5
Mrt 56 7
Apr 59 8
Mei 61 9
Jun 39 10
Jul 25 11
Aug 52 10
Sep 67 8
Okt 132 6
Nov 69 5
Dec 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping de L'Arche
    rte de St. Jean-du-Gard
    30140 / Anduze
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°4'7"N 3°58'19"E
  • Vanuit Anduze de D907 richting St. Jean-du-Gard, 2,5 km na de brug. Bij hotel 'La Porte des Cévennes' rechtsaf. Dan borden volgen.

Contact

Contact

Wilt u Camping de L'Arche boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen