Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Corse-du-Sud

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Corse-du-Sud

Eline Van Loon

Bonifacio heel mooi, maar duur om te parkeren en een serieuze trip naar de oude stad. Veel mooie strandjes, maar moeilijk om er te geraken.

Kampeergeluk in vakantieregio Corse-du-sud

Voor het ultieme vakantiegeluk gaat u kamperen op een eiland. Naast Italië vindt u het Franse eiland Corsica. Het zuidelijke gedeelte, Corse-du-Sud, heeft natuur, cultuur én stranden aan de Middellandse zee. De bewoners zijn lekker eigenwijs en laten u graag kennis maken met hun cultuur.

Top 3 vakantiestadjes

  • Ajaccio is de geboortestad van Napoleon, iets waar de Corsicanen erg trots op zijn. Bezoek het ‘Maison Bonaparte’ voor een indruk van zijn leven.
  • Bonifacio is een bijzonder stadje boven op een krijtrots. De stad heeft veel smalle straatjes, overkapte gangen en arcades. De weerspiegelende zonsondergang op de witte krijtrotsen is zeer indrukwekkend.
  • In de buurt van Porto Vecchio vindt je veel campings. In het havenstadje kunt u proeven van de glamourwereld, in de zomer vertoeven er namelijk veel celebrity’s op hun dure jachten.

Typisch Cose-du-sud: maquis en mouflons

Kamperen in Corse-du-Sud is ideaal voor liefhebbers van wandelen. In de ongerepte natuur van ‘Parc Naturel Régionale de Corse’ komt u de mooiste watervallen, rotswanden en grotten tegen. De natuur heeft er een bepaalde geur, maquis, die typerend is voor Corsica en bij veel vakantiegangers mooie herinneringen naar boven brengt. Als u geluk heeft komt u tijdens uw vakantie ook de mouflons tegen, deze wilde schapen met indrukwekkende hoorns zijn erg schuw. Actieve kampeerders kunnen er klimmen, abseilen en paardrijden.

Liefhebbers van het strand moeten een dagje naar Palombaggio, deze baai nabij Porto Vecchio met haar witte zandstrand, roze stranden en helderblauwe zee vergeet u niet snel. In Bonifacio kunt u op de boot stappen om langs de bijzondere eilanden Lavezzi en Cavallo te varen. Voor watersport bent u in Corse-du-Sud ook op het goede adres.

Het weer

Corse-du-Sud heeft een Middellands zeeklimaat. De zomers zijn er warm en droog en het hoogseizoen is ideaal voor kampeerders die van het strand willen genieten. In het laagseizoen is de temperatuur aangenaam mild, wat het perfect maakt voor een actieve of een culturele vakantie.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​