Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Bonifacio in Frankrijk

De camping in Bonifacio, een stadje op het uiterste zuidelijke puntje van Corsica, is van alle gemakken voorzien en ligt waarschijnlijk aan het prachtige strand. Allerlei bezienswaardigheden en het Italiaanse eiland Sardinië liggen op een steenworp afstand van de camping. Bonifacio zelf is een middeleeuwse stad met steegjes vol restaurantjes met Corsicaanse specialiteiten, hoog gelegen binnen vestingmuren op witte krijtrotsen.

Tips Bonifacio


•    Bij Capo Testa op Sardinië, met strand en vuurtoren, kunt u duiken naar zeeschildpadden of een wandeling maken om landschildpadden te zien
•    De stad Sartène ligt in een gebied vol prehistorische ruïnes, zoals Filitosa, en vendettas in de negentiende eeuw
•    In de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio is een museum geweid aan de hier geboren Napoléon Bonaparte en Lodewijk Napoléon

Campings Bonifacio: kamperen op Zuid-Corsica


Op de camping in Bonifacio kunt u genieten van zandstrand, helder water, allerlei voorzieningen en heerlijk weer. Bonifacio biedt prachtige uitzichten over de baai.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven bij de plaatselijke camping. Bonifacio is uitermate geschikt voor watersporten als windsurfen, kajakken en waterskiën, maar ook wandelen en fietsen behoren tot de mogelijkheden.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper naar de camping? Bonifacio telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden in Bonifacio


Bonifacio, gelegen achter indrukwekkende vestingmuren op een massieve rots, tachtig meter boven zee, heeft een oud centrum met vele smalle straatjes, een doolhof van overkapte gangen, arcades en dicht tegen elkaar liggende huizen. Enkele bezienswaardigheden in Bonifacio:

•    Église Saint Dominique de Bonifacio


Deze kerk, door de Tempeliers in de dertiende eeuw gebouwd in een gotische stijl, bezit een merkwaardige meerhoekige klokkentoren
•    Escalier du Roy d’Aragon
187 treden hoog zijn deze trappen die leiden van Bonifacio naar zeeniveau – prachtig uitzicht gegarandeerd
•    Îles Lavezzi
Op de kleine eilandjes Îles Lavezzi, gelegen tussen Corsica en Sardinië en eenvoudig te bereiken vanuit Bonifacio, kunt u snorkelen, duiken naar koraal en genieten van de zon en het natuurschoon

Weer in Bonifacio 


De kustplaatsen van Corsica hebben een typisch mediterraan klimaat met warme zomers (temperaturen tot 30 graden) en vochtige winters. Het weer in Bonifacio kent aangename voorjaars- en herfstmaanden met vanaf maart tot in november temperaturen hoger dan 15 graden. De watertemperatuur is met 20 graden vanaf mei en zelfs ruim 25 graden in augustus ook heerlijk.
Het weer in Bonifacio wordt sterk beïnvloed door de wind. Het waait bijna altijd in meer of mindere mate en dit heeft ook wederom veel invloed op het weer. Bonifacio heeft in de zomer de Maestrale die voor een prettige koele bries zorgt, in de lente en herfst de Grecale voor regen en in de winter de Tramuntale voor kou.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen