Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Al het moois van de Ardennen bij het gezellige Bertrix

Het plaatsje Bertrix ligt in het zuiden van de Belgische Ardennen, niet ver van de grens met Frankrijk en Luxemburg. Zoals veel plaatsen in de Ardennen is ook Bertrix en omgeving een walhalla voor buitensporters en natuurliefhebbers. Betrix heeft een bescheiden maar gezellig centrum met wat winkels, restaurantjes en cafés. Wil je een dagje naar een grotere stad, rij je in een ruim uurtje naar Luxemburg of in drie kwartier naar de Franse stad Charleville-Mézières.

Ondergrondse avonturen

De bekendste attractie van Bertrix is het museum Au Coeur de L'Ardoise. Je daalt hier af tot25 meter onder de grond om te zien hoe hier vroeger leisteen werd gewonnen. Buiten is er ook een leuk outdoorparcours tussen de bomen. En wie Ardennen zegt, zegt ook Grotten van Han. Deze beroemde druipsteengrot ligt slechts een halfuurtje rijden van Bertrix.

Buitensport en bier

In de bosrijke omgeving van Bertrix kun je prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Kano- en kajakliefhebbers maken graag een tocht op de rivier de Semois of de Ourthe. Raften in de buurt van Bertrix is mogelijk in het voorjaar en de herfst, als het water hoger staat. In de zomer staat het water in de rivieren soms te laag, dan kun je watersporten op een van de stuwmeren van de Ardennen. Toe aan een ander uitje? Bezoek de abdij en bierbrouwerij van Orval (ca. 34 km) en proef het authentieke trappistenbier dat hier gebrouwen wordt.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen