Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Avontuurlijk kamperen op Anglesey

Dit eiland in het noorden van Wales is met het bergachtige landschap en de ruige kustlijn een avontuurlijke bestemming. Een vakantie op een camping in Anglesey is dus een hele beleving.

Tips

•    Op de foto met Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, de langste plaatsnaam van Europa.

•    Wandelen langs het 200 kilometer lange kustpad

Campings op Anglesey

Het aanbod van campings op Anglesey is divers. Zo kunt u kiezen voor een camping met uitzicht op zee, maar kunt u ook u caravan, camper of tent opzetten in het heuvelachtige binnenland. Vanaf de campings is het mogelijk om de veelzijdigheid van het eiland te ontdekken: zo zijn er fietsroutes beschikbaar, maar kunt u ook windsurfen en waterskiën.

Bezienswaardigheden

•    Kasteel Beaumaris
Dit dertiende-eeuwse kasteel is zeker een bezoek waard. Het is bijna niet voor te stellen dat het nooit afgebouwd is, want in zijn huidige staat is het kasteel al grandioos. Tot een half uur voor sluitingstijd kunt u het kasteel van binnen gaan bekijken.  

•    De vuurtoren van South Stack
Via een steile trap van meer dan 400 treden betreedt u een klein eilandje waar de vuurtoren over de zee uitkijkt. Het is prachtig om vanaf hier de zee tegen de rotsen te zien slaan op een winderige dag.

Het weer

Doordat Anglesey aan de zee ligt is het weer er zacht, maar wisselvallig. Wel is de kans op droog weer in Anglesey groter dan in de rest van Wales. Goed weer om te kunnen wandelen, fietsen en uitwaaien op het strand.