Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Wales

Een kampeervakantie in Wales is ideaal om, zonder hele lange afstanden af te leggen, te genieten van totaal verschillende natuurlandschappen, slaperige dorpjes met onuitsprekelijke namen, kastelen, monumenten en vooral. . . de vriendelijke sfeer waarin u door de inwoners van Wales wordt ontvangen. 'Welkom in Wales' staat er overal op bordjes langs de weg!

De campings in Wales liggen in een paradijs voor wandelaars, fietsers, stille genieters en natuurliefhebbers. Op reis naar uw camping in Wales komt u langs glooiende, groene heuvels, weiden met stenen muurtjes en spectaculaire vergezichten aan de kusten van de Ierse Zee, de Atlantische Oceaan en de Keltische Zee.

Kamperen in Wales: vredige rust in een afwisselend, idyllisch landschap

Een kampeervakantie in Wales laat u alle landschappen die Groot-Brittannië zo mooi maken in een notendop zien. Grazige weiden met schapen, ruige berglandschappen met diepe kloven en zachtglooiende heuvels met stenen muurtjes. En de prachtigste kusten aan de drie zeeën die Wales omringen. Wales is te mooi om snel met de auto doorheen te rijden.

Voor wie van wandelen houdt, is Wales een vakantiebestemming om van te dromen. Twee befaamde langeafstandwandelingen: het Pembrokeshire Coast Path, de woeste westkust en Offas Dyke Trail: een wandeling langs de 200 kilometer lange verdedigingsmuur die ooit door koning Offa werd aangelegd tussen Engeland en Wales, nu allebei delen van het Verenigd Koninkrijk. De Dyke loopt van zuid naar noord onder andere via de grazige moerassen van Shropshire, de Black Mountains en Hay-on-Wye naar de Ierse Zee, de noordgrens van Wales.

Van de drie grote nationale parken Pembrokeshire, Brecon Beacons National Park en Snowdonia National Park is Snowdonia het ruigst en spectaculairst. Het is genoemd naar Mount Snowdonia, het hoogste punt van Wales en Engeland. Het park is ruig, rotsachtig, met diepe kloven en valleien en wildstromende riviertjes. Wales is overigens ook een paradijs voor vissers: van de woeste westkust aan de Atlantische Oceaan tot kanalen, meren en kleine riviertjes met zalm en forel.

De campings in Wales zijn vaak mooi gelegen in het groen, maar er is altijd wel een bijzonder monument, door mensenhanden gebouwd, in de omgeving. Zo zijn er veel kastelen en versterkte burchten, want er is in het verleden hard gevochten om dit deel van Groot-Brittanië, of de beroemde Tintern Abbey in de Wye Valley. Het stadje Blaenavon en de plaatselijke industriële architectuur is pas geleden nog op de lijst van wereldcultuurerfgoed gezet, omdat de staalfabrieken en kolenmijnen uit de begintijd van de Industriële Revolutie prachtig bewaard zijn gebleven. U kunt er ook een Mining Museum bezoeken.

Neem de tijd voor uw reis naar Wales, want tijdens het kamperen in Wales komt u overal dromerige boerendorpjes en historische stadjes tegen!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen