Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Edinburgh

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. De stad ligt aan de oostkust van Groot-Brittannië, aan de Firth of Forth (een verbrede riviermonding). Edinburgh staat bekend om zijn rijke geschiedenis én om zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Ontdek deze stad bij voorkeur te voet, want het is één groot openluchtmuseum en alles is er op loopafstand. Kies voor een camping in de buurt van Edinburgh voor leuke uitstapjes naar de stad.

Tips

  • Bezoek Edinburgh Castle: de officiële residentie van Hare Majesteit de koningin is gebouwd op een vulkanische rots die Castle Rock genoemd wordt.
  • Walk the mile! The Royal Mile is een straat die loopt van Edinburgh Castle naar het Schotse parlement, dwars door de Old Town.
  • Ga ondergronds. Boek een guided tour en maak kennis met het zeventiende-eeuwse Edinburgh in The Real Mary King’s Close.

Evenementen en festivals

Tijdens een kampeervakantie op een camping in Edinburgh kun je het hele jaar door genieten van allerlei festivals en evenementen. Houd je van festivals, bezoek de stad dan in augustus, tijdens het Edinburgh Festival. Deze hele maand zijn er gelijktijdig allerlei culturele festivals, waarvan The Royal Edinburgh Military Tattoo het meeste publiek trekt.

Weer

Edinburgh kent zachte winters en koele zomers, met gemiddelde temperaturen van 14-19°C in de zomermaanden. Er valt veel minder neerslag dan in de rest van Schotland.