Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Praag

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Praag

Els

Dicht bij Praag, wandelafstand van de metro. Rusitge omgeving, wij hebben gebadmintond in sporthal, getennist en in meer gezwommen (2OOm van camping)

I.Langewouters

Prima gebied om te wandelen, vlakbij Praag

Manon Visscher

Heel veel te bezichtigen. Geweldig mooi. Je hoeft je auto niet te gebruiken want met de tram kost het nog 1euro enkele reis naar hartje centrum van Praag.

Praag: prachtige hoofdstad vol cultuur

Praag is al jaren een aantrekkelijke bestemming bij kampeerders. De Tsjechische hoofdstad heeft namelijk alles in huis voor een geweldige vakantie. Het barst er van het cultureel erfgoed, de lokale keuken is lekker én goedkoop en de campings rondom Praag zijn groen en gemoedelijk. Vanaf zo’n camping maak je gemakkelijk dagtrips om de pracht en praal van de stad te ontdekken.

Astronomisch uurwerk

De meeste mensen kennen Praag van het astronomische uurwerk. Dit prachtige en ingenieuze bouwwerk uit 1410 vind je aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis, gelegen aan het gelijknamige plein. Toeristen verzamelen zich er elk uur (tussen 9:00 en 23:00) om de gouden klok in actie te zien. Twee kleine deuren gaan dan open waardoor je een parade van apostelfiguren kunt zien.

Burcht en brug

De Praagse Burcht en de Karelsbrug zijn twee andere bezienswaardigheden in Praag die je niet wil missen. De Burcht, gebouwd in de negende eeuw, is een van de grootste gesloten paleizencomplexen (7,5 hectare) van de wereld. De kathedraal, het paleis, het Gouden Straatje, vele musea, kerken en binnenplaatsen zorgen ervoor dat je er je ogen uitkijkt. De Praagse Burcht ligt aan de westzijde van de Moldau, de rivier die Praag in tweeën deelt. De Karelsbrug is een eeuwenoude stenen brug van vijfhonderd meter lang over de Moldau.

Naar het museum

Praag stikt van de musea, onder andere het Stedelijk Museum, het museum voor Schone Kunsten en de Nationale Galerie. Voor klassiekemuziekliefhebbers valt er veel te genieten. Zo is er een muziekmuseum met gebouwen gewijd aan Mozart en de lokale componisten Dvořák, Ježek en Smetana. Met kinderen is een bezoekje aan Czech Repubrick (met allerlei kunstwerken van Lego) en de Gallery of Steel Figures erg leuk!

Lekker op de camping

Met tientallen campings rondom Praag heb je keuze genoeg voor een fijne uitvalsbasis om de stad te bezoeken. Veel campings liggen in een bosrijke omgeving. Rust en schaduw zijn hier vaak gegarandeerd. Het klimaat van Praag is perfect voor een kampeervakantie. De combinatie van een zee- en landklimaat zorgen voor aangename zomers en frisse (maar niet steenkoude) winters. In de maanden mei tot en met augustus is het met gemiddeld zo’n 25 graden in Praag heerlijk genieten.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen